Το 5ο ΓΕΛ Λαμίας απέκτησε αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 06 Μαΐου 2023 13:37 Το 5ο ΓΕΛ Λαμίας απέκτησε αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή

Προσφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου…

Δίνοντας έμφαση στην πρόληψη και την διασφάλιση της υγείας παιδιών και εκπαιδευτικών ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 5ου ΓΕΛ Λαμίας προέβη στην αγορά ενός αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, η παράδοση του οποίου  πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5/5/23 στον χώρο του σχολείου παρουσία της Αναπληρώτριας Διευθύντριας κας Πολυξένης Κολίτσα, εκπαιδευτικών και μαθητών.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Μαρία Ζούνη: «Ο απινιδωτής αποτελεί πλέον έναν απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό που θα πρέπει να υπάρχει σε κάθε σχολική μονάδα. Ο Σύλλογος μας έχοντας σαν προτεραιότητα την ασφάλεια όλων των μελών της μαθητικής κοινότητας αλλά και την αντιμετώπιση τυχόν έκτακτων περιστατικών κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να συγκεντρωθεί το απαραίτητο χρηματικό ποσό για την αγορά του. Την πρωτοβουλία αυτή στήριξαν η Διεύθυνση του Σχολείου, ο Σύλλογος διδασκόντων, γονείς και χορηγοί.

Η επιλογή του συγκεκριμένου απινιδωτή έγινε κατόπιν συνεργασίας με τον Ιατρικό Σύλλογο Φθιώτιδας απευθυνόμενοι παράλληλα και σε αξιόπιστες εταιρείες προκειμένου να εξασφαλίσουμε  μια συσκευή που να πληροί τις προδιαγραφές και να είναι κατάλληλη για το σχολικό περιβάλλον».

Στην τελετή παράδοσης παραβρέθηκε και ο διασώστης του ΕΚΑΒ, Σπύρος Κυπριώτης ο οποίος έχει αναλάβει ήδη την εκπαίδευση μαθητών και εκπαιδευτικών του 5ου ΓΕΛ Λαμίας στις «Πρώτες Βοήθειες» και στην χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή μέσω του Συλλόγου "Δράσεις Ζωής".

Ο Σύλλογος γονέων & Κηδεμόνων του 5ου ΓΕΛ Λαμίας ευχαριστεί θερμά:

Την Αναπληρώτρια Διευθύντρια και τον Σύλλογο διδασκόντων του 5ου ΓΕΛ, τους γονείς καθώς και τους παρακάτω χορηγούς που βοήθησαν στην συγκέντρωση του απαραίτητου χρηματικού ποσού για την αγορά του απινιδωτή

-Φιλανθρωπική ομάδα "Η Ψυχή της Παύλιανης"

- Αποκορίτης Δ. "Φούρνος στο Παγκράτι"

-Βιβλιοχαρτοπωλείο Σοφιανός

-ΒΙΒΛΙΟΑΓΟΡΑ Μπέτσης Α.

- Καλαμάτας Δ. Πρόεδρος Σωματείου ΑμεΑ «Μαλιακός»

-Τον Ιατρικό Σύλλογο Φθιώτιδας για την συνεργασία του

Δείτε φωτογραφίες:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση