Ενημέρωση και οδηγίες από την Πολιτική Προστασία Φθιώτιδας για την επιδείνωση του καιρού

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 17 Ιουνίου 2023 09:18 Ενημέρωση και οδηγίες από την Πολιτική Προστασία Φθιώτιδας για την επιδείνωση του καιρού

Σανίδας: «Καλούμε τους πολίτες να λάβουν μέτρα αυτοπροστασίας για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων που ενδεχομένως να προκύψουν»…

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) που εξέδωσε η ΕΜΕ για το ερχόμενο τριήμερο 16-18 Ιουνίου, κινητοποίησε τις δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, και φυσικά στην ΠΕ Φθιώτιδας που θα επηρεαστεί επίσης από την κακοκαιρία.

Βασικό χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι ισχυρές βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεις.                                                 

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι μεταξύ άλλων η Κεντρική και Ανατολική Στερεά Ελλάδα συμπεριλαμβανομένης και της Εύβοιας.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, έχουν τεθεί  σε κατάσταση ετοιμότητας βάσει του σχεδιασμού τους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των φαινομένων, ειδικότερα δε σε επιβαρυμένες περιοχές από τις προηγούμενες καταστροφές.

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Φθιώτιδας θα ενημερώσει  όλες τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες,  τους Δήμους και  τις Εθελοντικές Οργανώσεις και θα ενεργοποιήσει τα μνημόνια συνεργασίας με ιδιώτες, ώστε να βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας.

«Καλούμε τους  πολίτες να λάβουν μέτρα αυτοπροστασίας για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων που ενδεχομένως να προκύψουν»,  είναι η έκκληση από τον Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Ηλία Σανίδα.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού από το Θοδωρή Κολυδά:

 Σήμερα Παρασκευή προβλέπεται επιδείνωση του καιρού με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά το μεσημέρι-απόγευμα.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στην Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Στερεά, τη δυτική και κατά τόπους την κεντρική Μακεδονία, τη δυτική Θεσσαλία, πιθανώς στη βορειοδυτική Πελοπόννησο και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με τη ίδια ένταση. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ως προς τις μέγιστες τιμές της. Θα φτάσει έως τους 27 με 28 (στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά έως τους 24) και στα νότια ηπειρωτικά και το ανατολικό Αιγαίο έως τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση