Έρχεται «καυτό» τριήμερο - Που θα δούμε σήμερα 40άρια

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 03 Αυγούστου 2023 10:04 Έρχεται «καυτό» τριήμερο - Που θα δούμε σήμερα 40άρια

Ο πρώτος καύσωνας του Αυγούστου δεν θα έχει καμία σχέση με τον «Κλέων» - Πότε αναμένεται να πέσει η θερμοκρασία.

Ένα «μίνι κύμα» καύσωνα αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα από σήμερα έως το Σάββατο 5 Αυγούστου. Έπειτα από αρκετές μέρες που η θερμοκρασία κινούνταν σε χαμηλότερα επίπεδα, σήμερα, αύριο και μεθαύριο το θερμόμετρο θα ξεπεράσει τους 39 βαθμούς, με τους κλειστούς κάμπους να βλέπουν για τρεις μέρες 40άρια. Από την Κυριακή (6/8) έως και την Τετάρτη (9/8), η θερμοκρασία θα πέσει πάλι και θα κινείται μεταξύ 35 και 36 βαθμών Κελσίου.

Φυσικά, ο συγκεκριμένος καύσωνας δεν θα έχει καμία σχέση με τον «Κλέων», που έπληξε την Ελλάδα τον περασμένο μήνα και είχε ως συνέπεια ο φετινός Ιούλιος να είναι ο πιο θερμός για την κεντρική και νότια Ελλάδα από το 2010. Για τις περισσότερες περιοχές ήταν ο θερμότερος Ιούλιος την τελευταία 14ετία. Στην Κρήτη καταγράφηκαν οι μεγαλύτερες θετικές αποκλίσεις θερμοκρασίας, με τις τιμές να κυμαίνονται περίπου 2.8 °C πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Οι μεγαλύτερες θετικές αποκλίσεις θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα καταγράφηκαν μεταξύ 13-27 Ιουλίου με μέγιστες τιμές θετικής απόκλισης άνω των 10 °C. Για τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελ/νησο, την Κρήτη, και τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου ήταν ο πιο θερμός Ιούλιος από το 2010. Για τη Βόρεια Ελλάδα και την Ήπειρο, ήταν ο 2ος πιο θερμός μήνας τα τελευταία 14 χρόνια.

Το δύσκολο τριήμερο με αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας προβλέπει με ανάρτησή του στο Facebook και ο Σάκης Αρναούτγολου, στην οποία έχει την πρόγνωση του καιρού στη χώρα μας έως τις 12 Αυγούστου και όπως φαίνεται οι πιο δύσκολες ημέρες αυτό το δεκαήμερο είναι από σήμερα μέχρι και το Σάββατο.

Δείτε την ανάρτηση του Σάκη Αρναούτγολου:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση