Καιρός: Επιμένει με 37αρια στη Φθιώτιδα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 08 Αυγούστου 2023 08:10 Καιρός: Επιμένει με 37αρια στη Φθιώτιδα

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες στις Περιφέρειες Στερεάς και Θεσσαλίας…

Αν και το τελευταίο διάστημα, τις πρωινές και βραδυνές ώρες η αίσθηση της ζέστης είναι τελείως διαφορετική και στα ορεινά τμήματα μάλιστα θέλεις ζακέτα (ή ακόμη και μπουφάν), εντούτοις υπάρχουν περιοχές στη Φθιώτιδα και γενικά στη Στερεά Ελλάδα, αλλά και στη Θεσσαλία, όπου ο υδράργυρος τις μεσημεριανές ώρες εξακολουθεί να σκαρφαλώνει πάνω από τους 36 ή ακόμη και τους 37 βαθμούς!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Στυλίδα στη Φθιώτιδα, όπου καταγράφηκε για ένα ακόμη 24ωρο η υψηλότερη θερμοκρασία στη χώρα για τη Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023, καθώς στις 16:10’ το θερμόμετρο έδειξε 37.2 °C!

Πολύ κοντά η Μακρακώμη με 36.6 °C στις 15:50', με 36.4 °C Αγία Τριάδα Μώλου (15:10') και  Λευκοχώρι Ελάτειας (16:00') και Τραγάνα 36.2 °C (στις 15:40’). Πάνω από 36 βαθμοί σημειώθηκαν σε άλλες πέντε περιοχές της Στερεάς (Φωκίδα - Βοιωτία - Εύβοια) αλλά και σε ακόμη έξι περιοχές της Θεσσαλίας (Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα πλην Μαγνησίας).

Στη Λαμία στις 14:50' το μεσημέρι το θερμόμετρο έδειξε 34.7 °C, όμως το πρωί (07:40) είχαμε 23.1 βαθμούς που είναι η χαμηλότερη θερμοκρασία του φετινού Αυγούστου.

Από την Τρίτη 8/8/23 ενισχύονται προοδευτικά και πάλι οι άνεμοι - που κόπασαν για ένα 24ωρο - ανεβάζοντας τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς, ενώ και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει ακόμη και τους 37 βαθμούς στο εσωτερικό της Ανατολικής Στερεάς και της Θεσσαλίας, αλλά και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Βροχές θα έχουμε και πάλι μόνο σε ορεινά κυρίως τμήματα της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση