«Κόλλησε» για τα καλά ιστιοφόρο στα Μνήματα Καρύστου

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 09 Αυγούστου 2023 10:13 «Κόλλησε» για τα καλά ιστιοφόρο στα Μνήματα Καρύστου

Αφού βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες θα προσπαθήσουν να το ρυμουλκήσουν…

Συναγερμό σήμανε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής το απόγευμα της Τρίτης (8/8), για προσάραξη ιστιοφόρου σκάφους σημαίας Γερμανίας με έναν (01) αλλοδαπό επιβαίνοντα, σε αμμώδη βυθό στην παραλία «ΜΝΗΜΑΤΑ» Καρύστου.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και για την περιοχή απέπλευσαν το σκάφος «ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ», το Α/Κ «ΑΡΧΟΝΤΑΣ» και το Τ/Χ «ΝΙΚΟΛΑΣ» όπου εντόπισαν το προσαραγμένο σκάφος, ωστόσο οι προσπάθειές τους να το ρυμουλκήσουν δεν έφεραν αποτέλεσμα.

Ακολούθησε αυτοψία από δύτες που διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχει εισροή υδάτων στο σκάφος, ενώ νέα προσπάθεια αποκόλλησης και ρυμούλκησης θα πραγματοποιηθεί με την βελτίωση των καιρικών συνθηκών.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Καρύστου.

(Φωτογραφία allaroundevia.gr)

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση