Νύχτα κόλασης στη Βοιωτία και στα Ψαχνά Ευβοίας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 22 Αυγούστου 2023 09:33 Νύχτα κόλασης στη Βοιωτία και στα Ψαχνά Ευβοίας

Συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο οι πυρκαγιές στη Στερεά Ελλάδα…

Συνεχίζει να κατακαίει δασικές εκτάσεις η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 9 το πρωί της Δευτέρας (21/8) στην περιοχή Πρόδρομος Βοιωτίας.

Η πυρκαγιά που φαίνεται να ξεκίνησε από τα τελευταία σπίτια του χωριού, προκάλεσε το θάνατο ενός 80χρονου βοσκού, ο οποίος προσπάθησε να προστατεύσει τα ζώα του από την καταστροφική πυρκαγιά.

Είχε προηγηθεί μήνυμα από το «112» για να απομακρυνθούν οι πολίτες από την Παραλία Σαράντη.

Εκτός από ποιμνιστάσια, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν καεί και σπίτια και αρκετές αυλές.

Στην πυρκαγιά επιχειρούν 74 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 19 οχήματα, ενώ περιοδικά επιχείρησαν 10 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.

Και δεύτερη πυρκαγιά

Δυστυχώς το απόγευμα της ίδιας μέρας εκδηλώθηκε μία ακόμη πυρκαγιά στη Βοιωτία, αυτή τη φορά σε δασική έκταση στην περιοχή Tαρσός.

Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις, ωστόσο η πυρκαγιά συνεχίζει το καταστροφικό της έργο και σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, από το εργοστάσιο του Αλουμινίου στην Παραλία Διστόμου και τον Ταρσό Κυριακίου προχωρά, προς τα ενδότερα του Ελικώνα!

Μετά την απόσυρση των ελικοπτέρων τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα καθώς η προσέγγιση των μετώπων είναι αδύνατη. Θυμίζουμε ότι νωρίτερα είχε ξεσπάσει πυρκαγιά και στη θέση Μαυροβούνι, του δήμου Τανάγρας στη Βοιωτία.

Επιχείρησαν 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα, ενώ βοήθησαν από αέρος και 2 αεροσκάφη

Δύσκολα τα πράγματα και στην Εύβοια

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε κατά τις πρωινές ώρες της Δευτέρας σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Προφήτης Ηλίας στα Ψαχνά Ευβοίας επιχειρούν 92 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων 19 Γάλλων πυροσβεστών και 30 οχήματα, ενώ περιοδικά επιχείρησαν 8 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα.

Επίσης στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν 17 υδροφόρα οχήματα και 18 μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και μηχανήματα των Δήμων Χαλκιδέων και Διρφύων-Μεσσαπίων.

Νωρίτερα εστάλησαν και εδώ μηνύματα από το «112» στους κατοίκους των Ψαχνών και της Νέας Αρτάκης για να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Επίσης δόθηκε εντολή εκκένωσης της Βιομηχανικής Ζώνης Νέας Αρτάκης και Βατώντα της Δ.Ε Νέας Αρτάκης.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση