Νεροποντή στη Λαμία - Έντονα φαινόμενα σε όλο το νομό (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου 2023 14:39 Νεροποντή στη Λαμία - Έντονα φαινόμενα σε όλο το νομό (ΒΙΝΤΕΟ)

Ξεπέρασε τα 100 mm η ραγδαιότητα στη Στυλίδα…

Ισχυρή βροχόπτωση εκδηλώνεται από μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης (6/9) και στη Λαμία, με τους μετεωρολογικούς σταθμούς να καταγράφουν ραγδαιότητα που ξεπέρασε τα 25 mm την ώρα, που σημαίνει ότι μέσα σε 60 λεπτά  ένα τετραγωνικό γέμιζε μέχρι περίπου τον αστράγαλο.

Δείτε ένα βίντεο από το κέντρο της πόλης:

Διπλάσιας έντασης βροχόπτωση είχαμε επίσης στις Θερμοπύλες, όπου ο σταθμός του meteo καταγράφει άνω των 30 χιλιοστών σύνολο βροχής μέσα σε λίγες ώρες, ωστόσο ακραία κατάσταση καταγράφεται στη Στυλίδα με 102 mm/h στις 14:10’!

Θυμηθείτε επίσης την κατάσταση που βιώνει από το πρωί η Γλύφα.

Στην Αμφίκλεια επίσης η βροχή ξεπέρασε τα 57 χιλιοστά, ενώ νωρίτερα ανεβάσαμε βίντεο από Ελάτεια και Λάρυμνα.

Τα μεγαλύτερα πάντως προβλήματα εντοπίζονται στο Δήμο Δομοκού, όπου κινδύνευσαν κάτοικοι στη Σοφιάδα, καταστράφηκαν καλλιέργειες και κόπηκε γέφυρα που έχει αποκλείσει και τη σύνδεση της Κοινότητας Αχλαδιάς.

Ο χάρτης με την τελευταία πρόγνωση για την περιοχή της Φθιώτιδας (ECMWF):

Σημαντική κακοκαιρία δίπλα και ακριβώς στο Δήμο Δομοκού, αρκετή ένταση στις Θερμοπύλες και πάνω από το Δήμο Μακρακώμης καθώς πλήττει τους ορεινούς όγκους των Αγράφων. Η κακοκαιρία μετά την Ανατολική Φθιώτιδα, έχει επεκταθεί γύρω από τη Λαμία, στον ορεινό όγκο Οίτης, Καλλιδρόμου, Παρνασσού και θα φτάσει μέχρι Λιδωρίκι και Λιβαδειά.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση