Πως θα αποζημιωθούν οι πληγέντες της κακοκαιρίας Daniel

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2023 10:12 Πως θα αποζημιωθούν οι πληγέντες της κακοκαιρίας Daniel

Από σήμερα Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις…

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Φθιώτιδας Ηλίας Σανίδας, ενημέρωσε ότι  ξεκινάει σήμερα Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023 η διαδικασία υποβολής αιτήσεων των επιχειρήσεων φυσικών και νομικών προσώπων που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel, για την καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών από τις αρμόδιες επιτροπές της Π.Ε. Φθιώτιδας.

Η υποβολή των αιτήσεων για τις πληγείσες επιχειρήσεις  θα γίνεται στην Π. Ε. Φθιώτιδας,  μέχρι  και  την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023,καθημερινά από τις 08:00 π.μ. έως τις 14:00, στον α' όροφο του κτηρίου της Π.Ε. Φθιώτιδας (Υψηλάντη 1, Λαμία), στα Γραφεία της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Π. Ε. Φθιώτιδας.

Η επικοινωνία μπορεί να γίνει στα τηλέφωνα: 22313-51269, και στην ηλεκτρονική διεύθυνση : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

 Η επιχορήγηση Κρατικής Αρωγής για την αντιμετώπιση των ζημιών αφορά  στοιχεία του ενεργητικού των επιχειρήσεων (βιομηχανικές, βιοτεχνικές μονάδες, εμπορικά καταστήματα), εξοπλισμό, πρώτες ύλες, εμπορεύματα, φορτηγά αυτοκίνητα δημοσίας και ιδιωτικής χρήσης καθώς και αυτοκίνητα επαγγελματικής χρήσης, μέσα παραγωγής  και αποθηκευμένα προϊόντα.

Οι πληγέντες αγρότες, για αποζημιώσεις που αφορούν στην καταστροφή του φυτικού και ζωικού κεφαλαίου, θα απευθύνονται στον Ανταποκριτή του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛ.Γ.Α.),  τηλ. 22310-67720 & mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Ειδικότερα η αποζημίωση, συμπεριλαμβάνει τις ζημιές που έχουν προκληθεί σε μηχανολογικό εξοπλισμό όπως αντλητικά συγκροτήματα (μοτέρ, αντλίες, γεωτρήσεις κ.α), γεωργικά μηχανήματα (σκαπτικά, φρέζες, αλωνιστικές μηχανές κ.α.), σε πρώτες ύλες, σε αποθηκευμένα προϊόντα, παράσυρση χωραφιών, φερτές ύλες, σε οχήματα (τρακτέρ κ.α.).

Επίσης διευκρινίζεται ότι, για ζημιές που έχουν προκληθεί σε κατοικίες οι πληττόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στους οικείους Δήμους της Π. Ε. Φθιώτιδας.

Τέλος, από το μεσημέρι της Τετάρτης, ο κ. Σανίδας ενημέρωσε ότι έχει ζητηθεί να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Δήμοι της Π. Ε. Φθιώτιδας που επλήγησαν από την κακοκαιρία κατόπιν αιτήματός τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση