Στερεά: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενόψει Ράλλυ Ακρόπολις

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2023 09:41 Στερεά: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενόψει Ράλλυ Ακρόπολις

Σε ισχύ στη Στερεά από Παρασκευή μέχρι Κυριακή…

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας ανακοινώθηκαν τα μέτρα που θα ισχύσουν από την Παρασκευή 9 έως Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023, στις περιοχές ευθύνης της για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.

Πιο αναλυτικά απαγορεύεται η στάση, στάθμευση και κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς και η κυκλοφορία πεζών, ανά Νομό και ημέρα διεξαγωγής του αγώνα, ως ακολούθως:

Νομός Φθιώτιδας

Παρασκευή 08-09-2023

  • Έξωθεν της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, επί της οδού Φιλίας και ειδικότερα στο τμήμα από την συμβολή αυτής με την οδό Αγράφων, έως την συμβολή της με την οδό Ταϋγέτου, κατά τις ώρες 15:00 έως 22:00.
  • Στη χωμάτινη οδό Ελάτειας - Ρεγγινίου (Ειδική Διαδρομή 6 «ΕΛΑΤΕΙΑ»), από Εκκλησάκι Προφήτη Ηλία έως 4χλμ πριν την ασφάλτινη οδό μετά την Τοπική Κοινότητα Ρεγγινίου, μήκους 28,32χλμ κατά τις ώρες 13:45 έως 19:45.
  • Από Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας, έως Νεκροταφείο Μενδενίτσας.
  • Από Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας προς επαρχιακή οδό Ανάβρας - Μενδενίτσας, μέσω της κάθετης οδού που αποτελεί απλή διέλευση αγωνιστικών αυτοκινήτων.

Σάββατο 09-09-2023

  • Έξωθεν της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, επί της οδού Φιλίας και ειδικότερα στο τμήμα από την συμβολή αυτής με την οδό Αγράφων, έως την συμβολή της με την οδό Ταϋγέτου, κατά τις ώρες 06:00 έως 22:00.
  • Στη χωμάτινη οδό Παύλιανης – Μαυρολιθαρίου, μήκους 24,250 χλμ (Ειδική Διαδρομή 7 και 10 «ΠΑΥΛΙΑΝΗ»), κατά τις ώρες 04:05 έως 10:05 (1ο πέρασμα) & 11:05 έως 17:05 (2ο πέρασμα).
  • Στη χωμάτινη οδό Ελευθεροχωρίου – Μενδενίτσας, μήκους 18,020χλμ (Ειδική Διαδρομή 9 και 12 «ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙ»), κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00 (1ο πέρασμα) & 15:05 έως 21:05 (2ο πέρασμα).

Κυριακή 10-09-2023

  • Έξωθεν της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, επί της οδού Φιλίας και ειδικότερα στο τμήμα από την συμβολή αυτής με την οδό Αγράφων, έως την συμβολή της με την οδό Ταϋγέτου, κατά τις ώρες 07:00 έως 23:00.
  • Στη χωμάτινη οδό από Χάνι Ζαχαράκη έως Τοπική Κοινότητα Παλαιάς Γιαννιτσούς, μήκους 23,370χλμ (Ειδική Διαδρομή 10 και 13 «ΤΑΡΖΑΝ»), κατά τις ώρες 05:50 έως 11:50.
  • Στη χωμάτινη οδό από Τοπική Κοινότητα Μοσχοκαρυάς έως Τοπική Κοινότητα Καλαμακίου, μήκους 9,000χλμ (Ειδική Διαδρομή 14 και 15 «ΓΡΑΜΜΕΝΗ»), κατά τις ώρες 07:00 έως 16:10.
  • Από τερματισμό Ειδικής Διαδρομής «ΤΑΡΖΑΝ», έως γήπεδο Παλιάς Γιαννιτσούς (μήκους 500μ).
  • Στο Τμήμα οδού διαφυγής Ροβολιαρίου, από διασταύρωση με Ειδική Διαδρομή «ΤΑΡΖΑΝ», έως χώρο πάρκινγκ (μήκους 300μ).
  • Στην οδό εντός οικισμού Τοπικής Κοινότητας Καλαμακίου, ήτοι από τον τερματισμό της Ειδικής Διαδρομής έως και 50μ μετά το Τουριστικό Περίπτερο Καλαμακίου, με κατεύθυνση προς Ε.Ο. Λαμίας – Δομοκού (απαγόρευση στάσης και στάθμευσης).
  • Στην οδό από την είσοδο της Τοπικής Κοινότητας Μοσχοκαρυάς (ερχόμενοι από Λιανοκλάδι), έως την αφετηρία της Ειδικής Διαδρομής (απαγόρευση στάσης και στάθμευσης).

Νομός Βοιωτίας

Παρασκευή 08-09-2023

Ειδική διαδρομή 5 «Λιβαδειά», κατά τις ώρες 12:00 έως 18:30.

Εκκίνηση – αφετηρία – τερματισμός:

  • Από είσοδο Τοπικής Κοινότητας Ευαγγελίστριας & Κεντρικοί Οδοί Ευαγγελίστριας, προς ''Μούσες'' – χωμάτινη οδό – εκκίνηση ειδικής διαδρομής.
  • Ειδική Διαδρομή: χωμάτινη οδός για 6χλμ και στη συνέχεια αριστερά παλιά νταμάρια Αγίας Τριάδος. Επιπλέον για άλλα 6χλμ έως τον ασφάλτινο δρόμο της Επ.Ο. Αγίας Τριάδας – Αγίας Άννης και είσοδος αριστερά σε χωματόδρομο για άλλα 10χλμ, με κατεύθυνση προς Ελικώνα.
  • Από είσοδο Τ.Κ. Κορώνειας (χωμάτινο υπαίθριο parking), Κ.Ο. Κορώνειας προς ειδική διαδρομή (Ριγανιά) (έξοδος ασθενοφόρων).
  • Από Επ.Ο. Αγίας Τριάδας – Αγίας Άννης, λόγω διασταύρωσης Επ.Ο. με ειδική διαδρομή (έξοδος ασθενοφόρων).
  • Από κατασκηνώσεις ''Παλιομηλιά'' έως χωρίου Ελικώνας (έξοδος ασθενοφόρων).
  • Προ των κατασκηνώσεων ''Παλιομηλιά'' του χωρίου Ελικώνας (τερματισμός).

Νομός Φωκίδας

Σάββατο 09-09-2023

Ειδική διαδρομή Νο 7 & 10, με εκκίνηση από την Παύλιανη Φθιώτιδας, κατά τις ώρες 04:05 έως 10:05 (1ο πέρασμα) & 11:05 έως 17:05 (2ο πέρασμα).

Από διασταύρωση προς Καστριώτισσα και προς νεκροταφείο Μαυρολιθαρίου, μέχρι όρια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας. Τα αυτοκίνητα περνώντας μέσα από Μαυρολιθάρι, φτάνουν στην έξοδο και εξέρχονται του ασφάλτινου δρόμου πηγαίνοντας δεξιά στο χωματόδρομο, με κατεύθυνση προς Στρώμη. Μετά από περίπου 5 χλμ., φτάνουν στον ασφάλτινο δρόμο, στρίβουν δεξιά και περνώντας έξω από τη Στρώμη, τη Συκέα και το Λευκαδίτι, φτάνουν στο
Λιδορίκι και ακολουθούν πορεία προς Καρούτες. Στην έξοδο του οικισμού, όπου είναι το κοιμητήριο, βρίσκεται ο σταθμός ΣΕΧ (Σταθμός Ελέγχου Χρόνου).


Ειδική διαδρομή Νο 8 & 11, με εκκίνηση από τον οικισμό Καρούτες, κατά τις ώρες 05:40 έως 11:38 (πρώτο πέρασμα) & 12:40 έως 18:40 (δεύτερο πέρασμα).

Από έξοδο οικισμού Καρούτες, όπου είναι το κοιμητήριο, διασταύρωση Καρουτών – Προσήλιο – χωματόδρομο περιοχή «Αργομοίρας» προς Δασικό Χωριό – τμήμα της Π.Ε.Ο. Άμφισσας – Λιδορικίου (Αργομοίρα) και αρχή οδού
διαφυγής προς Άμφισσα – Γεφυροπλάστιγγα, είσοδος
Βωξίτες, όπου βρίσκεται και ο τερματισμός της.

Μετά το τέλος της ειδικής διαδρομής, τα αυτοκίνητα στρίβουν αριστερά και μέσω της Ν.Ε.Ο. Ιτέας – Αντιρρίου προς Ιτέα, μέσω της οδού Τρίγκα στην Ιτέα κατευθύνονται προς παραλιακό δρόμο, όπου στρίβουν δεξιά, μετά από 300μ. μπαίνουν στη Μαρίνα, θα παραμείνουν στο σημείο 20 λεπτά για ανασυγκρότηση και ανεφοδιασμό και στην συνέχεια αναχωρούν από το χώρο, στρίβοντας δεξιά στην παραλιακή οδό με κατεύθυνση τη Λαμία, μέσω της Ν.Ε.Ο Θερμοπυλών –Αντιρρίου.
Εναλλακτικά δρομολόγια κίνησης οχημάτων:

  • Από Άμφισσα για Αγία Ευθυμία – Βουνιχώρα – Μαλανδρίνο – Λιδορίκι, θα
    πραγματοποιείται μέσω της Ν.Ε.Ο. Άμφισσας – Αντιρρίου – Ιτέας – διασταύρωση Τριταίας – δεξιά προς Τριταία – Αγία Ευθυμία.
  • Από Λιδορίκι – Μαλανδρίνο – Βουνιχώρα – Αγία Ευθυμία, θα πραγματοποιείται μέσω Τριταίας – Ν.Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιτέας – Ιτέα – Άμφισσα.
  • Από Λιδορίκι – Μαλανδρίνο ως δεύτερο εναλλακτικό δρομολόγιο, διασταύρωση Πεντεορίων – Γαλαξίδι Ν.Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιτέας – Ιτέα – Άμφισσα.

Νομός Ευρυτανίας

Κυριακή 10-09-2023

Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων κατά τις ώρες 05:45 έως 12:00, ως ακολούθως:

  • Κατά διαστήματα και σύμφωνα με τις υποδείξεις των τροχονόμων, στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου – Φουρνάς – Καρδίτσας, από την 37η χ/θ (διασταύρωση Φουρνάς) έως την 46η χ/θ.
  • Συνεχώς  καθ’ όλο το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα από την 47η χ/θ  έως και την 48η χ/θ της ανωτέρω Επαρχιακής Οδού (θέση «Ζαχαράκι» εκκίνηση ειδικής διαδρομής).

Κατά το χρονικό διάστημα των ανωτέρω ρυθμίσεων, η κυκλοφορία των οχημάτων από και προς το Νομό Καρδίτσας, θα διεξάγεται μέσω των κάτωθι παρακαμπτηρίων οδών:

  • Καρπενησίου – Φουρνάς – Κλειστού – Νεράιδας και
  • Εθνικής Οδού Λαμίας – Καρπενησίου και Επαρχιακής Οδού  Μακρακώμης – Ξυνιάδας Φθιώτιδας.

Σημειώνεται ότι κατά το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα, απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλους τους δασικούς και χωμάτινους δρόμους, στα σημεία που διασταυρώνονται με τις Ειδικές Διαδρομές.

Παρακαλούνται οι οδηγοί, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποφυγή κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν τη διέλευση και στάθμευση των οχημάτων τους στο οδικό δίκτυο των ανωτέρω περιοχών, κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων και γενικότερα των αστυνομικών.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση