Φθιώτιδα: Με εντολή Σταϊκούρα κλιμάκιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στις πληγείσες περιοχές

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2023 08:54 Φθιώτιδα: Με εντολή Σταϊκούρα κλιμάκιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στις πληγείσες περιοχές

«Δέσμη παρεμβάσεων, με σκοπό τη μεγιστοποίηση της αποδοτικότητας των εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων και την ορθολογική αξιοποίηση των πολύτιμων υδάτινων πόρων…»

Με εντολή του Υπουργού Υποδομών & Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα, κλιμάκιο του Υπουργείου που αποτελούνταν από συνεργάτες του Υπουργού, τον Γενικό Διευθυντή Συγκοινωνιακών Υποδομών και στελέχη των κλιμακίων καταγραφών των πλημμυρικών καταστροφών του φαινομένου Daniel από την Ε.Υ.Δ.Ε. Θεσσαλίας, επισκέφθηκε σήμερα τα σημεία, στα οποία εκδηλώθηκαν εκτεταμένα πλημμυρικά φαινόμενα στην Π.Ε. Φθιώτιδας.

Ειδικότερα, επισκέφθηκαν τη Μεγάλη Βρύση Λαμίας και την ευρύτερη περιοχή του ποταμού Ξηριά, όπου ενημερώθηκαν από μηχανικούς της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για τα αποτελέσματα του φαινομένου στις περιοχές.

Στη συνέχεια, μετέβηκαν στο ρέμα Κακάρα, όπου διαπιστώθηκαν οι εκτεταμένες συνέπειες και η ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων στις πληγείσες περιοχές του Δήμου Δομοκού.

Στόχος είναι, η προτεραιοποίηση τόσο των άμεσων αναγκαίων παρεμβάσεων, που θα ενισχύσουν τις υφιστάμενες υποδομές που επλήγησαν, όσο και ο μεσοπρόθεσμος σχεδιασμός των υποδομών στις συγκεκριμένες περιοχές.

Ως πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, σχεδιάζουμε δέσμη παρεμβάσεων, με σκοπό τη μεγιστοποίηση της αποδοτικότητας των εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων και την ορθολογική αξιοποίηση των πολύτιμων υδάτινων πόρων, πεδίο που αναδεικνύεται σε υψηλή προτεραιότητα με δεδομένη την εντεινόμενη κλιματική κρίση.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση