Λαμία: Μαθητής τραυματίστηκε σε σχολείο - Έπεσε από μεγάλο ύψος (BINTEO - ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023 09:26 Λαμία: Μαθητής τραυματίστηκε σε σχολείο - Έπεσε από μεγάλο ύψος (BINTEO - ΦΩΤΟ)

Βρέθηκε στο κενό από ύψος 5 μέτρων - Μεγάλη κινητοποίηση για τη διακομιδή του στο Νοσοκομείο Λαμίας…

Σοβαρό ατύχημα με 13χρονο μαθητή σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (25/9/23) στο 3ο Γυμνάσιο Λαμίας στον Αφανό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport μαθητής της Α’ Γυμνασίου βρισκόταν στο πίσω χώρο του κτιρίου (ταράτσα) και πήγε να καθίσει ακουμπώντας με την πλάτη στα κάγκελα, όπως αναφέρουν μαρτυρίες άλλων παιδιών. Τότε υποχώρησε το προστατευτικό πλέγμα και βρέθηκε στο κενό από ύψος τουλάχιστον 5 μέτρων!

Στο σημείο επικράτησε πανικός με το Διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς να σπεύδουν προς βοήθεια στο μικρό μαθητή που αρχικά δεν είχε τις αισθήσεις του.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε πολύ γρήγορα στο σημείο και ενώ ο μαθητής είχε αρχίσει να συνέρχεται. Φέροντας σοβαρά τραύματα σε όλο του το σώμα και εμφανώς στα δύο του πόδια, διακομίστηκε στα Επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, όπου όλο το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό βρέθηκε από πάνω του για άμεσες εξετάσεις και αξιολόγηση της κατάστασης του.

Στο σημείο έφτασε ο Δήμαρχος Λαμιέων Ευθύμιος Καραΐσκος, ο οποίος μετέβη και στο ΓΝ Λαμίας για να ενημερωθεί για την κατάσταση του μαθητή. Επίσης ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Σπαλιώρας και η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ελένη Μπενιάτα, για να ενημερωθούν πως έγινε το κακό.

 Έκλεισε προσωρινά η πρόσβαση στο χώρο, προκειμένου να μην υπάρξει νέο ατύχημα και θα ακολουθήσει επιθεώρηση από ειδικούς της κατάστασης όλης της περίφραξης, καθώς και αναλυτική διερεύνηση όλων των λεπτομερειών για την εξακρίβωση των αιτιών του σοβαρού ατυχήματος, ώστε να μην ξανασυμβεί.

Στη Λαμία έτυχε να βρίσκεται και ο ΓΓ του Υπουργείου αρμόδιος για θέματα Α'Βαθμιας, Β'Βαθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, Γιάννης Κατσαρός, ερχόμενος από τις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας. Πήγε κι εκείνο ςστο σημείο του ατυχήματος και ενδιαφέρθηκε προσωπικά για την διακομιδή και νοσηλεία του μαθητή σε Νοσοκομείο των Αθηνών

Δείτε το βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο που έπεσε το παιδί:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση