Φθιώτιδα: Που χτύπησε με σφοδρότητα ο Elias - Τι περιμένουμε τις επόμενες ώρες

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023 09:22 Φθιώτιδα: Που χτύπησε με σφοδρότητα ο Elias - Τι περιμένουμε τις επόμενες ώρες

Που είχαμε ρεκόρ βροχόπτωσης και που σημειώθηκε η πιο έντονη βροχή…

Σε κατάσταση υψηλής ετοιμότητας είναι ο κρατικός μηχανισμός στη Φθιώτιδα για την κακοκαιρία ELIAS που βρίσκεται σε εξέλιξη από νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας και όπως φαίνεται θα μας απασχολήσει μέχρι και την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου.

Σε όλη σχεδόν την περιφερειακή ενότητα επικρατεί βροχόπτωση, κατά τόπους και κατά διαστήματα πολύ ισχυρή, με εξαίρεση τους Δήμους Λοκρών και Καμένων Βούρλων, από το Καινούριο και κάτω.

Ωστόσο μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες το μέτωπο θα στροβιλίζεται πάνω από τους ορεινούς όγκους ανεβάζοντας σημαντικά τα ποσοστά βροχόπτωσης στις ανωτέρω περιοχές.

Λίγο πριν τις 10 το βράδυ, το meteo.gr ανέβασε τα μεγαλύτερα ποσοστά βροχόπτωσης στη χώρα με την Αγία Τριάδα Μώλου να είναι μέσα στην πρώτη… τριάδα με 70 χιλιοστά βροχής. Δείτε τον πίνακα:

Κάνοντας μια ανασκόπηση στα μέχρι τώρα δεδομένα, στις έδρες των δήμων το περισσότερο νερό έχει πέσει στη Λαμία, με 39 χιλιοστά βροχής μέχρι τις 11:00’ το βράδυ και μάλιστα με χαλαζόπτωση που κράτησε ευτυχώς ελάχιστα λεπτά. Η καταιγίδα πάντως που σημειώθηκε περίπου στις 18:20’ το απόγευμα στη Φθιωτική πρωτεύουσα, ήταν πιο σφοδρή και από αυτή του Ντάνιελ με την ένταση της να φτάνει τα 155,6 mm/h! Ευτυχώς δεν κράτησε πολύ, πρόλαβε όμως να ρίξει δέντρα στη Βύρωνος.

Επίσης κεραυνός προκάλεσε ζημιά σε κολώνα στην οδό Μετσόβου στο Παγκράτι.

Χωρίς σημαντικά προβλήματα μέχρι τώρα σε Μακρακώμη και Δομοκό, που υπήρχαν οι κυριότερες προειδοποιήσεις.

Στη Στυλίδα, είχαμε έναν μικρό "κατακλυσμό" στις 21:10’ το βράδυ χωρίς ευτυχώς ανάλογη συνέχεια, πλημμύρισε όμως η παλιά εθνική οδό από ΒΙΠΕ μέχρι Αυλάκι, ενώ πάρθηκε η απόφαση τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά Τρίτη και Τετάρτη.

Έντονη βροχόπτωση ξεκίνησε λίγο πριν τις 11 το βράδυ στην Αμφίκλεια και ενώ είχε προηγηθεί καταιγίδα και σε άλλες περιοχές του Δήμου.

Δείτε παρακάτω την πρόβλεψη για το σύνολο της βροχόπτωσης στην περιοχή μας μέχρι τις 2 το μεσημέρι της Τρίτης (26/9).

(Τα σημαντικότερα ύψη βροχόπτωσης συγκλίνουν στην περιοχή της Λαμίας και του Δομοκού)

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση