Εύβοια: Εντοπίστηκε νεκρός ο πιλότος του ελικοπτέρου

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2023 11:35 Εύβοια: Εντοπίστηκε νεκρός ο πιλότος του ελικοπτέρου

Μετά από πολύωρες έρευνες, εντοπίστηκε τελικά το μοιραίο ελικόπτερο Α-109 που κατέπεσε πρωινές ώρες της Πέμπτης στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας ”Φραγκάκη” Εύβοιας, μεταξύ της περιοχής “Αχλαδιού” και “Κοτσικιάς” και σε απόσταση μικρότερη των 200 μέτρων από την ακτή (0,1 ναυτικό μίλι).

Δυστυχώς ο 69χρονος Έλληνας πιλότος του ελικοπτέρου, εντοπίστηκε νεκρός.

Η είδηση επιβεβαιώθηκε από τη Λιμενική Αρχή Αιδηψού που έχει αναλάβει την προανάκριση για το τραγικό συμβάν.

Θυμίζουμε ότι το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από τις Αφίδνες στις 08:15’ το πρωί και λόγω τη σφοδρής κακοκαιρίας πάνω από την Εύβοια, ζήτησε στις 08:45’ να προσγειωθεί στο Μαντούδι όπως και έκανε στις 09:00’.

Από το Μαντούδι Εύβοιας έφυγε στις 10:13’ με προορισμό την βιομηχανική περιοχή Βόλου Μαγνησίας και 22 λεπτά αργότερα χάθηκε από τα ραντάρ εν μέσω σφοδρής βροχόπτωσης.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. εφαρμόστηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και ξεκίνησαν έρευνες προς εντοπισμό του ελικοπτέρου, με μοναδικό επιβαίνοντα τον 69χρονο Έλληνα κυβερνήτη Μιχάλη Λάμπου, από τέσσερα (04) περιπολικά σκάφη Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., δύο (02) περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, ένα (01) ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα (01) ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, δύο (02) Α/Κ σκάφη και ένα (01) θαλάσσιο ταξί με επιβαίνοντες δύο στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σκιάθου, ενώ για το σημείο αναχώρησε κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών (Μ.Υ.Α.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Οι έρευνες έφεραν αποτέλεσμα λίγο μετά τις 11:00’΄το πρωί της Πέμπτης με την ανεύρεση του ελικοπτέρου και του χειριστή του που είναι νεκρός.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση