Η Λαμία γιορτάζει σήμερα - Δείτε όλο το πρόγραμμα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2023 09:26 Η Λαμία γιορτάζει σήμερα - Δείτε όλο το πρόγραμμα

Η Λαμία γιορτάζει τον πολιούχο της Άγιο Λουκά και την απελευθέρωσή της από τους Γερμανούς - Εκδηλώσεις για τη διπλή γιορτή της πρωτεύουσας της Ρούμελης…

Για την επέτειο της 18.10.2023 τοπικής θρησκευτικής εορτής του Ευαγγελιστού Λουκά της Λαμίας  και Επέτειο της Απελευθέρωσης της πόλης θα πραγματοποιηθούν στην πόλη της Λαμίας οι παρακάτω εορταστικές εκδηλώσεις σύμφωνα με το από 25 Ιουνίου 1948 Β. Δ/γμα, όπως τροποποιήθηκε με το από 24.11.54 όμοιο με την επέτειο της εορτής του Ευαγγελιστού  Λουκά και της Απελευθέρωσης της πόλης της Λαμίας από τους Γερμανούς.

Τετάρτη  18  Οκτωβρίου 2023

07:45 π.μ. : Πανηγυρικός Όρθρος χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κνωσού κ. Μεθοδίου και Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Φιλοθέου και συνιερουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δράμας κ. Δωροθέου, των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Λευκουπόλεως κ. Πολυκάρπου, Κνωσού κ. Μεθοδίου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών

Ώρα 10.00 π.μ.: Πέρας Προσέλευση επισήμων.

Ώρα 10.30 π.μ.: Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών και συνιερουργούντων των προσκεκλημένων υπό αυτού Αγίων Αρχιερέων.

Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από το Δήμαρχο Λαμιέων κ. Ευθύμιο Καραΐσκο.

Ώρα 11:00 π.μ.: Πάνδημη Ιερά Λιτανεία από τον Ιερό Ναό Αγίου Λουκά, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

Ώρα 12.30 μ.μ.:  Επιμνημόσυνη Δέηση υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Κατάθεση Στεφάνων στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης (Έναντι ΚΕΥΠ)

Ώρα 20.00 μ.μ.:Συναυλία με τίτλο «Η Πόλη Γιορτάζει» -Τραγουδάμε Σταύρο Ξαρχάκο στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας με την Ορχήστρα Σύγχρονης Λαΐκής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Λαμίας –Είσοδος Ελεύθερη.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση