Εύβοια: Ανησυχία από απόπειρες αρπαγής παιδιών

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2023 19:37 Εύβοια: Ανησυχία από απόπειρες αρπαγής παιδιών

Στη μία περίπτωση ο άγνωστος δράστης, άρπαξε 11χρονη μαθήτρια από το χέρι…

Ανάστατη είναι η κοινωνία στη Βόρεια Εύβοια και συγκεκριμένα στους Δήμους Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας και Διρφύων - Μεσσαπίων, μετά από περιστατικά που περιγράφουν απόπειρες αρπαγής ανήλικων παιδιών.

Ο Δήμαρχος Διρφύων - Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς, επιβεβαίωσε περιστατικό στην Κοινότητα Τριάδας, όταν άγνωστος προσπάθησε να βάλει με το ζόρι σε αυτοκίνητο με φιμέ τζάμια μια 11χρονη μαθήτρια που περίμενε στη στάση λεωφορείου.

Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της περασμένης Παρασκευής (20/10) και καταγγέλθηκε στο ΑΤ Ψαχνών.

Μία ημέρα νωρίτερα δύο παιδάκια 9 ετών (αγόρι - κορίτσι), σε διαφορετικά σημεία στο Μαντούδι, είχαν καταγγείλει περιστατικό με άνδρα μέσα από αυτοκίνητο που έκανε περίεργες ερωτήσεις σχετικά με το που μένουν και που πάνε. Όταν τα παιδιά ξεκίνησαν να τρέχουν ο οδηγός φρόντισε να εξαφανιστεί προς άγνωστη κατεύθυνση.

Τα περιστατικά στο Μαντούδι αν και οι περιγραφές των παιδιών δεν ήταν ακριβώς οι ίδιες, φαίνεται να έχουν σχέση μεταξύ τους, ωστόσο η περίπτωση της Τριάδας δε πρέπει να είχε τον ίδιο δράστη και σίγουρα είναι πιο σοβαρή, καθώς η 11χρονη έκανε λόγο ότι προσπάθησε να την αρπάξει από το χέρι, πριν καταφέρει να το βάλει στα πόδια βάζοντας και τις φωνές.

Ο Δήμαρχος κ. Ψαθάς σε ανάρτησή του αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με τα δύο περιστατικά απόπειρας απαγωγής παιδιών δημοτικού που καταγράφηκαν πρόσφατα στην τοπική κοινότητα Τριάδας και στο Μαντούδι .

Είναι απαραίτητο να διατηρούμε ιδιαίτερη προσοχή και ευαισθησία απέναντι σε τέτοιου είδους περιστατικά και ιδιαίτερα οι γονείς.

Σε περίπτωση που παρατηρήσετε οτιδήποτε αξιοπερίεργο ή ύποπτο, παρακαλούμε να ενημερώνετε άμεσα τις αρμόδιες αρχές.

Η συνεργασία των πολιτών με τις αρχές είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της ασφάλειας της κοινότητάς μας».

Για τις υποθέσεις φέρεται να ενημερώθηκε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας προκειμένου να εξεταστεί υλικό από διάφορες περιοχές μαζί με την εξέταση μαρτύρων.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση