Συνελήφθη ο καπετάνιος του πλοίου που «κόλλησε» στον όρμο της Λάρυμνας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 06 Νοεμβρίου 2023 09:38 Συνελήφθη ο καπετάνιος του πλοίου που «κόλλησε» στον όρμο της Λάρυμνας

Ευτυχώς δεν έγινε ζημιά και δεν είχαμε ρύπανση της θάλασσας…

Αποκολλήθηκε το πρωί της Κυριακής (5/11)με τη βοήθεια του ρυμουλκού «Χρήστος XVII» από τα αβαθή του όρμου της Λάρυμνας το φορτηγό πλοίο σημαίας Κόμορος που είχε κολλήσει  την προηγούμενη ημέρα πλέοντας στην περιοχή κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Το πλοίο προσδέθηκε με ασφάλεια στο λιμένα Γ.Μ.Μ.Α.Ε. Λάρκο Λάρυμνας και ακολούθησε αυτοψία των υφάλων από καταδυτικό συνεργείο, όπου διαπιστώθηκε πως δεν υφίσταται κάποιο ρήγμα.

Ωστόσο από τη Λιμενική Αρχή Λάρυμνας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο Πλοίαρχος του φορτηγού πλοίου, για παράβαση του άρθρου 277 του Π.Κ. (Πρόκληση Ναυγαγίου).

Θυμίζουμε ότι το εν λόγω πλοίο με 15μελές πλήρωμα ήταν κενό φορτίου και είχε αποπλεύσει από Τουρκία. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση