Δεν έριξε «φως στο τούνελ» του Νοσοκομείου Λαμίας η απάντηση Θεμιστοκλέους στο Σαρακιώτη (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 06 Νοεμβρίου 2023 19:09 Δεν έριξε «φως στο τούνελ» του Νοσοκομείου Λαμίας η απάντηση Θεμιστοκλέους στο Σαρακιώτη (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Υφυπουργός παραδέχτηκε κάποια από τα προβλήματα και αρκέστηκε να πει ότι προσπαθούν να τα λύσουν…

Δεν παραδέχτηκε την πολύ άσχημη κατάσταση που έχει περιέλθει το Νοσοκομείο Λαμίας από πλευράς κυρίως ιατρικού δυναμικού, ο Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιάννη Σαρακιώτη.

Ο κ. Θεμιστοκλέους στο θέμα των αποχωρήσεων των γιατρών και στην υπολειτουργία πολλών κλινικών και τμημάτων, απάντησε με τα μεγάλα έργα που έχουν προγραμματιστεί για το ΓΝ Λαμίας και το διπλασιασμό του ετήσιου προϋπολογισμού!

Αν και επέμεινε να απαντάει με αριθμούς, εντούτοις δε διάλεξε εκείνους που είχαν θέσει η γιατροί της ΕΝΙΑΛ και μετέφερε στη Βουλή ο κ. Σαρακιώτης, οι οποίοι αριθμοί αφορούν τους τελευταίους γιατρούς που έχουν απομείνει για παράδειγμα στην παιδιατρική κλινική και στο αναισθησιολογικό και το ογκολογικό τμήμα ή για την κάλυψη μόλις του 46% των μόνιμων θέσεων σε γιατρούς.

Το χειρότερο είναι ότι ο Υφυπουργός Υγείας αρκέστηκε να αναφέρει τους ελάχιστους γιατρούς που βοηθάνε με μπλοκάκια και ότι υπάρχουν ανοιχτές προκηρύξεις, παραπέμποντας στο μέλλον για επαναπροκηρύξεις θέσεων μεγαλύτερης βαθμίδας για να προσελκύσουν επιτέλους γιατρούς.

Επιπλέον θέλοντας να απαντήσει στην παρατήρηση του κ. Σαρακιώτη για τις «κορδέλες που κόπηκαν για την ολοκλήρωση της ΜΕΘ Νιάρχος» η οποία δε λειτουργεί, απάντησε με τη στελέχωση της Γενικής ΜΕΘ, που είναι ομολογουμένως το μοναδικό τμήμα που εξακολουθεί να λειτουργεί με τις προβλεπόμενες θέσεις αλλά για τις ήδη υπάρχουσες ΜΕΘ και ΜΑΦ.

Αξίζει να δείτε το παρακάτω βίντεο με τις αρχικές τοποθετήσεις και τις δευτερολογίες των δύο ανδρών:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση