Γ. Οικονόμου: Παρεμβάσεις ύψους 13 εκατ. ευρώ στην ΠΕΛ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2023 13:17 Γ. Οικονόμου: Παρεμβάσεις ύψους 13 εκατ. ευρώ στην ΠΕΛ

Νέοι χώροι πρασίνου, κατασκευή θεματικού πάρκου, κέντρου ενημέρωσης και εγκατάσταση έξυπνων συστημάτων διαχείρισης ενέργειας και απορριμμάτων…

Σημαντική είδηση για την πόλη της Λαμίας και την αξιοποίηση της ευρύτερης περιοχής της ΠΕΛ σηματοδοτεί η ένταξη της πράξης «Καινοτόμες παρεμβάσεις για την βελτίωση και αναζωογόνηση του αστικού περιβάλλοντος στην περιοχή της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας» στο Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».

H παρέμβαση, συνολικού κόστους 13 εκατ. ευρώ, σε έκταση 58 στρεμμάτων (επί συνόλου 132) ως τμήμα του Master Plan για την αξιοποίηση της ΠΕΛ, περιλαμβάνει την:

-Κατασκευή Κέντρου Ενημέρωσης

-Δημιουργία νέων χώρων πρασίνου, κοινόχρηστων χώρων και υδάτινων στοιχείων

-Κατασκευή θεματικού πάρκου φύσης

-Εγκατάσταση έξυπνων συστημάτων διαχείρισης ενέργειας και απορριμμάτων

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε:

«Οι καινοτόμες αυτές παρεμβάσεις, ως μέρος του Master Plan, θα οδηγήσουν στη αναμόρφωση της εικόνας στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, μια περιοχή άρρηκτα συνδυασμένη με την πόλη της Λαμίας.

Οδηγούν, δίχως αμφιβολία, στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τόσο των κατοίκων, όσο και των επισκεπτών στην πόλη μας. Αναβαθμίζουν την εικόνα της περιοχής με χώρους πρασίνου και θεματικό πάρκο φύσης που θα μπορούν να απολαύσουν μικροί και μεγάλοι, ενώ παράλληλα αποτελούν ακόμη ένα λόγο επισκεψιμότητας της Λαμίας, η οποία αποτελεί κόμβο διερχόμενων οχημάτων.

Η ολιστική ανάπλαση της περιοχής της ΠΕΛ συμβάλλει στην ανάδειξη και αναβάθμιση ενός ακόμη τοποσήμου με πολλαπλά οφέλη για όλους μας».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση