Επίσκεψη του 1ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Λαμίας στο «Μουσείο Πολεμικής Αεροπορίας» (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2023 12:54 Επίσκεψη του 1ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Λαμίας στο «Μουσείο Πολεμικής Αεροπορίας» (ΦΩΤΟ)

Με αφορμή τους εορτασμούς του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, Μιχαήλ και Γαβριήλ, σχεδιάσαμε όπως κάθε χρόνο μια ημερήσια εκδρομή όπου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19/11/2023, με πρώτη επίσκεψη και ξενάγηση στο μουσείο της Πολεμικής Αεροπορίας στο Τατόι, και την έκθεση «Life in Space».

Το Μουσείο Πολεμικής Αεροπορίας εδρεύει στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας στο Τατόι και περιλαμβάνει μια ενδιαφέρουσα συλλογή από αεροπορικά εκθέματα.

Η αποστολή του Μουσείου είναι η συγκέντρωση, διαφύλαξη και η έκθεση των κειμηλίων της Αεροπορίας, η μελέτη και η τεκμηρίωση της Ιστορίας, η προβολή των ιερών αγώνων και της Αεροπορικής Ιδέας ανά τους αιώνες. Από τη φύση της αποστολής του το Μ/ΠΑ είναι ταυτόχρονα αεροπορικό, στρατιωτικό και τεχνολογικό μουσείο.

Με την επίσκεψη μας στο Μ/ΠΑ είχαμε την δυνατότητα να γνωρίσουμε την ιστορία της πολεμικής μας αεροπορίας στην χώρα μας από τα πρώτα της βήματα και να περιηγηθούμε στους χώρους της έκθεσης και στα εκθέματα αυτής.

Συνεχίσαμε με επίσκεψη και ξενάγηση στο Ολυμπιακό Κεντρο Γουδί για να δούμε από κοντά την έκθεση «LIFE IN SPACE».

Η έκθεση «LIFE IN SPACE» μας προσέφερε μια μοναδική ευκαιρία, να γνωρίσουμε από
κοντά τη συναρπαστική ιστορία της κατάκτησης του διαστήματος από τον άνθρωπο, καθώς και όλη την τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε για τον σκοπό αυτό.

Απίστευτες κατασκευές, ιστορικά αντικείμενα-εκθέματα και μια εμπειρία εικονικής πραγματικότητας μάγεψαν μικρούς και μεγάλους και μας δημιούργησαν μια αξέχαστη εμπειρία ταξιδιού στο διάστημα.

Περισσότερα από 50 μοναδικά εκθέματα μας ταξίδεψαν στην ιστορία των διαστημικών πτήσεων. Πρωτότυπα αντικείμενα, αναμνηστικά από τις διάφορες αποστολές και πιστά αντίγραφα σκαφών, μας οδήγησαν στα μονοπάτια που ακολούθησαν οι επιστήμονες και οι αστροναύτες, στην πορεία τους προς την επιτυχία. Αυτά περιλάμβαναν διαστημικούς σταθμούς, μοντέλα πυραύλων και δορυφόρων, διαστημικές στολές, βράχο από τη σελήνη και μια παρουσίαση του έργου του αμερικανού –γερμανικής καταγωγής – μηχανικού, Wernher Von Braun, που θεωρείται πρωτοπόρος της πυραυλικής και διαστημικής τεχνολογίας.

Μέρος της έκθεσης ήταν και το Space Camp, όπου μπόρεσαν οσοι ήθελαν να βιώσουν τις ίδιες αισθήσεις που ζούσαν οι αστροναύτες κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης τους, όπως την απουσία βαρύτητας, την απώλεια του «χωρικού» προσανατολισμού ή να εμπλακούν σε προσγείωση με το διαστημικό λεωφορείο κατά την επιστροφή από μια αποστολή. Επιπλέον, με μια νέα ISS VR Platform, μας έφεραν μέσα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, επιτρέποντάς μας να ζήσουμε μια εντελώς διαφορετική διάσταση εντός της έκθεσης.

Έχοντας την εμπιστοσύνη  από τους γονείς που μας εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους για αυτή την δράση οσο και από τα καλά σχόλια που λάβαμε, μας δίνουν την ικανοποίηση και την επιθυμία σχεδιασμού ακόμα καλύτερων δράσεων για τα προσκοπικά μας τμήματα αλλά και για τους γονείς και φίλους του συστήματος μας.

Facebook: 1ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Λαμίας

Βίντεο: Πρόσκοπος είναι...

Επικοινώνησε μαζί μας:
1ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Λαμίας
Κάλβου 20, 35131 Λαμία
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6974902974
Δράσεις κάθε Σάββατο 11-1

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση