Λαμία: Κλείνουν τα πάντα την Πέμπτη το πρωί

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2023 13:29 Λαμία: Κλείνουν τα πάντα την Πέμπτη το πρωί (ΦΩΤΟ αρχείου)

Κοινό μέτωπο από τους ελεύθερους επαγγελματίες όλων των κλάδων απέναντι στο φορολογικό νομοσχέδιο…

Την πλήρη και έντονη αντίδραση τους απέναντι στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που επιβάλλει φορολόγηση τεκμαρτού εισοδήματος σε ελεύθερους επαγγελματίας, επιστήμονες που ασκούν ατομική δραστηριότητα και μικρές και μικρομεσαίες ατομικές επιχειρήσεις, εκφράζουν με κοινή ανακοίνωσή τους, οι εκπρόσωποι όλων σχεδόν των επαγγελματικών φορέων σε Λαμία και Φθιώτιδα.

Ειδικότερα την περασμένη εβδομάδα με πρωτοβουλία του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας Θανάση Μακρυγιάννη, συναντήθηκαν στα γραφεία του ΔΣΛ, ο Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας, Μανώλης Ευδωρίδης, το μέλος της Κεντρικής Διοίκησης του  Οικονομικού Επιμελητηρίου Φθιώτιδας. Αποστόλης Μολιώτης, ο Πρόεδρος Φοροτεχνικών Φθιώτιδας και Ευρυτανίας, Δημήτριος Κόρκος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λαμίας, Ηλίας Κεφαλάς, η εκπρόσωπος και μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας, Νάγια Φαρδή, ο Πρόεδρος Ελευθέριος Μπράζας και ο Γ.Γ Κώστας Μπέλλης της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Φθιώτιδας και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επισιτιστικών Επαγγελμάτων Φθιώτιδας, Φρανκ Τσιλιπάνος, προκειμένου να διερευνήσουν την κλιμάκωση των αντιδράσεων τους σε τοπικό επίπεδο, μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης του υπό ψήφιση φορολογικού νομοσχεδίου και ενόψει της ψηφίσεως του.

Κοινό συμπέρασμα η ανάγκη διαμόρφωσης κοινού μετώπου σε τοπικό επίπεδο κατά του φορολογικού νομοσχεδίου, με σκοπό την απόσυρση του.

Βασική αντίδρασή τους, το κλείσιμο όλων των καταστημάτων, γραφείων, την Πέμπτη 7.12.2023 από 8.30 το πρωί έως 14.00 το μεσημέρι.

Ήδη το Δ.Σ του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας έχει λάβει σχετική απόφαση για αποχή και κλείσιμο των δικηγορικών γραφείων εκείνη την μέρα, ενώ αναμένεται η επιβεβαίωση από τους λοιπούς επαγγελματίες.

Επίσης συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στα προωθούμενα  φορολογικά μέτρα, την ίδια ημέρα (7.12. 2023) και ώρα 11.00’ μπροστά στο Δικαστικό Μέγαρο Λαμίας επί της οδού Καποδιστρίου.

Στο κοινό δελτίο τύπου που εξέδωσαν αναφέρουν επίσης τα εξής:

«Είναι προφανές  ότι, τα φορολογικά μέτρα, που προωθεί η Κυβέρνηση δεν καταπολεμούν τη φοροδιαφυγή, αντίθετα, πλήττουν τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που ασκούν ατομικά τη δραστηριότητα τους και προστατεύουν τα μεγάλα εισοδήματα και τις εταιρείες.

Η εισαγωγή φορολογητέου τεκμαρτού εισοδήματος, η φορολόγηση δηλαδή για εισόδημα που δεν έχει αποκτηθεί, οδηγεί σε σημαντική οικονομική επιβάρυνση μεγάλο τμήμα ελευθέρων επαγγελματιών, επιστημόνων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η οποία έρχεται να προστεθεί πολλαπλασιαστικά στα ήδη υπάρχοντα οικονομικά τους προβλήματα, ως αποτέλεσμα της υπερδεκαετούς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, λόγω μνημονίων, πανδημίας, ενεργειακής κρίσης, ακρίβειας και πληθωρισμού.

Η Κυβέρνηση δείχνει να αγνοεί τα στοιχεία  τα οποία αποδεικνύουν ότι ένα σημαντικό τμήμα του ενεργού δυναμικού της ελληνικής οικονομίας και της μεσαίας τάξης, αδυνατεί να ανταποκριθεί σε βασικές του υποχρεώσεις, έχει σημαντικές οφειλές προς το Δημόσιο, τις Τράπεζες, τα Ασφαλιστικά Ταμεία και έχει απωλέσει ρυθμίσεις οφειλών με άμεσο κίνδυνο τη λήψη καταδιωκτικών μέτρων εις βάρος του. Μάλιστα, προκειμένου να στηρίξει τις επιλογές της χαρακτηρίζει συλλήβδην όλους εμάς, τους ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες ως φοροφυγάδες και ταυτόχρονα χρησιμοποιεί αυθαίρετα ισοπεδωτικού χαρακτήρα κριτήρια και επιχειρήματα για να δικαιολογήσει τον προσδιορισμό του τεκμαρτού φορολογητέου εισοδήματος

Για όλα τα παραπάνω, όπως αναφέρουν, η απόσυρση των συγκεκριμένων φορολογικών μέτρων, αποτελεί ζήτημα ζωτικής σημασίας τόσο για την ύπαρξή τους όσο και για την αξιοπρέπειά τους και θεωρούν ότι είναι υποχρέωσή τους να αντιδράσουν έντονα και μαζικά «στην ψήφιση του αναχρονιστικού φορολογικού νομοσχεδίου».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση