Αποκτά ΜΕΘ Παίδων η 5η Υγειονομική Περιφέρεια

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2023 15:26 Αποκτά ΜΕΘ Παίδων η 5η Υγειονομική Περιφέρεια

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας με δωρεά της οικογένειας Καντώνια. Αναβαθμίζεται μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης ολόκληρη η Παιδιατρική Κλινική…

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η δημιουργία και η έναρξη λειτουργίας νέας ΜΕΘ Παίδων δυναμικότητας  έξι (6) κλινών, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στο ΠΓΝ Λάρισας σύσκεψη και επιτόπια αυτοψία προκειμένου να ελεγχθεί η διαδικασία έναρξης των εργασιών για τη διαμόρφωση των χώρων όπου θα λειτουργήσει.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο δωρητής κος Ξενοφών Καντώνιας, η κα Ειρήνη Καντώνια , ο Διοικητής της 5ηςΥ.Πε. Φώτης Σερέτης, ο Διοικητής του ΠΓΝ Λάρισας Δημήτρης Κατσικονούρης, η Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Νεογνολογίας  Ιωάννα Γριβέα, ο Προϊστάμενος Τεχνικής Υπηρεσίας  Κων/νος Φούρλας , η Αρχιτέκτων–Μηχανικός του ΠΓΝ Λάρισας Ευθαλία Πουρνάρα, η νέα Διευθύνουσα Έφη Χαρίση και η εκπρόσωπος της αναδόχου κατασκευαστικής εταιρίας.

Παράλληλα με την αποκλειστική δωρεά για την κατασκευή της ΜΕΘ Παίδων (διαμόρφωση χώρων – ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού κλπ) της οικογένειας Ξενοφώντα Καντώνια  μετά από πρόταση- εισήγηση της 5ης Υ.Πε. προς το ταμείο Ανάκαμψης (RRF) εγκρίθηκε και δημοπρατήθηκε σήμερα το έργο « ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΑΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ  ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΓΝ ΛΑΡΙΣΑΣ» προϋπολογισμού 1.179,320 €.

Όπως επισημαίνει στο LamiaReport ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης, πρόκειται για έργα που αλλάζουν τον Υγειονομικό Χάρτη της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας προς όφελος πάντα των πολιτών. «Η ΜΕΘ Παίδων ήταν κάτι που έλειπε από την περιοχή μας, καθώς αυτή τη στιγμή λειτουργούν μόνο 4 σε Ηράκλειο, Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη. Με αυτό το έργο καλύπτουμε το κενό και σε συνδυασμό με το παράλληλο έργο του εκσυγχρονισμού της Παιδιατρικής Κλινικής θα παρέχουμε υψηλές υπηρεσίες στον πληθυσμό της Κεντρικής Ελλάδας».

Πρέπει να τονίσουμε ότι η δημιουργία της ΜΕΘ Παίδων προστίθεται στην υπάρχουσα δυναμικότητα του ΠΓΝ Λάρισας με

1. 37 κλίνες  Γενικής Παιδιατρικής

2. 3 κλίνες Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας Παίδων (ΦΕΚ 1965/τ. Β/ 7-6-2017)

3. 30 κλίνες Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΦΕΚ 1965/τ. Β/ 7-6-2017).

4. Τακτικό Παιδιατρικό

5. Επειγόντων

6. Παιδοπνευμονολογικό

7. Παιδοαλλεργιολογικό

8. Παιδοουρολογικό

9. Παιδογαστρεντερολογικό

10. Παιδονευρολογικό

11. Αναπτυξιολογικής Παιδιατρικής

12. Ιατρείο νεογνικής, παιδικής και εφηβικής ενδοκρινολογίας

13. Ιατρείο συγγενών λοιμώξεων

14. Ιατρείο ανώδυνου τοκετού-μητρικός θηλασμός

15. Ιατρείο Παρακολούθησης νεογνών υψηλού κινδύνου

Εκτιμώμενος χρόνος  αποπεράτωσης των εργασιών στο τέλος της Άνοιξης του 2024 και λειτουργίας, καθότι έχει ήδη προσληφθεί το απαραίτητο Ιατρικό μόνιμο προσωπικό ΕΣΥ ενώ  έχει  ήδη εκπαιδευτεί  το  λοιπό προσωπικό για τη στελέχωση της ΜΕΘ Παίδων.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση