Φθιώτιδα - Στερεά: Η πιο κρύα μέρα του φετινού χειμώνα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2023 08:02 Φθιώτιδα - Στερεά: Η πιο κρύα μέρα του φετινού χειμώνα

Άνοδος της θερμοκρασίας που θα αγγίξει τους 20 βαθμούς τα Χριστούγεννα…

Χιονισμένα αποκαλύφθηκαν το πρωί της Δευτέρας 18 Δεκεμβρίου όλα τα βουνά της Φθιώτιδας, «ρίχνοντας» τη θερμοκρασία κάτω και γύρω στο μηδέν, στην πιο κρύα ημέρα του φετινού χειμώνα.

Ενδεικτικά, από τους 484 ενεργούς σταθμούς του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι 137 κατέγραψαν αρνητικές θερμοκρασίες (28,3%) και ακόμη 2 ακριβώς «0»!

Οι οκτώ χαμηλότερες θερμοκρασίες φαίνονται στον παρακάτω πίνακα, όπου για μία ακόμη φορά βρίσκεται το ορεινό Μαυρολιθάρι:

Το όμορφο χωριό της Οίτης δεν ήταν βέβαια το μοναδικό στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας που ξύπνησε με παγετό. Ειδικότερα αφήνοντας έξω τα ορεινά καταφύγια και τα χιονοδρομικά κέντρα, οι χαμηλότερες θερμοκρασίες καταγράφηκαν:

Λιβάδι Παρνασσού -3,4ο

Κορομηλιά Δομοκού -3ο

Βουτύρω Καρπενησίου -2,8ο

Βούζι Δομοκού -2,3ο

Καρπενήσι -2ο

Βαθιά Λογγά Αμφίκλειας -1,9ο

51 χλμ Λαμίας - Άμφισσας -1,6ο

Αμφίκλεια -1,2ο

Μακρακώμη -0,7ο

Νέο Μοναστήρι -0,7ο

Πολύδροσο -0,4ο

Στυλίδα -0,4ο

Λευκοχώρι Ελάτειας 0ο

Βλέπουμε ότι από τις 14 περιοχές που κατέγραψαν αρνητικές θερμοκρασίες, οι μισές είναι στη Φθιώτιδα.

Χιόνι και στις κορυφές του όρους Όθρυς από την Ανατολική Φθιώτιδα μέχρι και το Δομοκό, ακόμη και σε υψόμετρο 800 μέτρων, με το θερμόμετρο στην Ανάβρα (Γούρα) να δείχνει -1,6ο.

Πολύ το κρύο στη Λαμία - Άνοδος για τα Χριστούγεννα

Το πιο κρύο πρωινό του φετινού χειμώνα ήταν το σημερινό και για τη Λαμία. Στις 09:10’ το πρωί το θερμόμετρο έδειξε 3,3ο σύμφωνα με το meteo.gr, ενώ ο μετεωρολογικός σταθμός του 1ου ΕΠΑΛ στη Βόρεια Λαμία έδειξε 2,9 βαθμούς στη 1:29’ τη νύχτα!

Βασιζόμενοι στο σύνολο των μετρήσεων του meteo.gr, η συγκεκριμένη θερμοκρασία (3,3) είναι η χαμηλότερη από τις 14 Φεβρουαρίου (1,8ο). Ο Φεβρουάριος θυμίζουμε ότι ήταν ο μήνας που είχαν καταγραφεί και αρνητικές θερμοκρασίες στην πόλη.

Μάλιστα η 6η Φεβρουαρίου φαίνεται ότι θα παραμείνει η πιο κρύα ημέρα του 2023 για τη Φθιωτική πρωτεύουσα με τους -1,2 βαθμούς που είχαν καταγραφεί, καθώς τις επόμενες ημέρες και μέχρι τα Χριστούγεννα, αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας.

Δευτέρα και Τρίτη (19/12) η ηλιοφάνεια θα αναγκάσει το θερμόμετρο κατά τη διάρκεια της ημέρας να ανεβεί ακόμη και στους 15 βαθμούς, ενώ παρά τις βροχές που αναμένονται τελικά την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου, η θερμοκρασία θα ανέβει κι άλλο μέχρι το Σαββατοκύριακο, χωρίς φαινόμενα αλλά χαμηλές θερμοκρασίες το πρωί.

Ανήμερα τα Χριστούγεννα φαίνεται οριστικά να απομακρύνεται η πιθανότητα για την περιοχή της Λαμίας και γενικά της Φθιώτιδας, για κάποιες βροχές, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 5 και 18 βαθμών Κελσίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση