Φθιώτιδα - Στερεά: Χριστούγεννα σαν Πάσχα - Που καταγράφηκαν πάνω από 20 βαθμοί

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 25 Δεκεμβρίου 2023 09:40 Φθιώτιδα - Στερεά: Χριστούγεννα σαν Πάσχα - Που καταγράφηκαν πάνω από 20 βαθμοί

Θα συνεχιστεί και τα επόμενα 24ωρα η καλοκαιρία…

Ένας ακόμη Δεκέμβριος με πολύ υψηλές θερμοκρασίες είναι ο φετινός, με τον υδράργυρό, σύμφωνα με το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr, να ξεπερνά σε πολλές περιοχές της χώρας μας τους 20 βαθμούς, παραμονή Χριστουγέννων.

Μάλιστα στην Βλυχάδα Αττικής έφτασε τους 22,2ο ξεπερνώντας ελάχιστα τους 22,1ο που έδειξε το θερμόμετρο στη Θήβα (Νέα Οδός).

Άνω από 20 βαθμούς είχαμε σε πολλές ακόμη περιοχές από την Κρήτη μέχρι τη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης και από την Αριδαία μέχρι τη Χίο.

Εννοείται ότι Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα ήταν μέσα στις περιοχές με τις υψηλότερες θερμοκρασίες και από τη Στερεά, μετά τη Θήβα, οι πιο… «θερμές» περιοχές ήταν σε Φθιώτιδα και νότια Εύβοια. Αναλυτικά:

Στυλίδα 20,8ο

Ζάρακες 20,7ο

Κάρυστος 20,7ο

Τραγάνα 20,2ο

Θεολόγος Μαλεσίνας 20,1ο

Στη Στερεά Ελλάδα όμως υπάρχει κι ένα ακόμη ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του καιρού, οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν το πρωί!

Ενδεικτικά αναφέρουμε τους -1,7 βαθμούς στη Βουτύρο Καρπενησίου, -1 στα Βαθιά Λογγά Αμφίκλειας, -0,4 στο Μαυρολιθάρι και -0,1 στο Λιβάδι Παρνασσού.

Οι χαμηλότερες πάντως θερμοκρασίες σε κατοικημένες περιοχές, της Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2023 καταγράφηκαν στο Παρανέστι Δράμας (-2.4ο) και στα Γρεβενά (-2,2ο).

Στη Λαμία αντίστοιχα η χαμηλότερη και η υψηλότερη θερμοκρασία σύμφωνα με το meteo.gr ήταν 12,1ο και 18,8ο C. Ο μετεωρολογικός σταθμός στο 1ο ΕΠΑΛ έδειξε 10,2 με 20,8ο.

Πιο θερμή μέρα για το φετινό Δεκέμβριο στη Φθιωτική πρωτεύουσα, παραμένει η 3η Δεκεμβρίου (είχε φτάσει τους 22,4ο) και πιο κρύα (και του φετινού χειμώνα) η 18η Δεκεμβρίου (3,3ο).

Προβλέψεις

Το καλοκαίρι - μέσα στο χειμώνα - αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες γιορτινές μέρες (με λίγο χαμηλότερες θερμοκρασίες ως προς τη μέγιστη τιμή), τουλάχιστον μέχρι την Πρωτοχρονιά.

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα δυτικά και τη νότια - ανατολική νησιωτική χώρα κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά και τα νότια θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τις πρώτες πρωινές ώρες στο νότιο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φθάσει στα βόρεια τους 20 με 21 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 21 με 22 βαθμούς Κελσίου και κατα τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 23 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα τις πρώτες πρωινές ώρες στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 22 και κατά τόπους έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 20 με 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα.

Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα δυτικά τις πρώτες πρωινές ώρες τοπικά έως 6 μποφόρ. Βαθμιαία από το απόγευμα νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 2 με 4 στρεφόμενοι από το απόγευμα στα ανατολικά σε νότιους νοτιοδυτικούς τοπικά έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση