Φθιώτιδα - Στερεά: Πολύ κρύο και ομίχλες τις πρωινές ώρες

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου 2023 13:35 Φθιώτιδα - Στερεά: Πολύ κρύο και ομίχλες τις πρωινές ώρες

Με ηλιοφάνεια η Πρωτοχρονιά. Ίσως εορτασθούν με βροχές τα Θεοφάνεια…

Συνεχίζονται οι «χαμηλές πτήσεις» του υδραργύρου τις πρωινές ώρες στη χώρα, παρά την ηλιοφάνεια που επικρατεί κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Οι μεγάλες μάλιστα θερμοκρασιακές διαφορές μέρας - νύχτας, δημιουργεί και πυκνές ομίχλες το πρωί και χρειάζεται προσοχή από τους οδηγούς.

Σύμφωνα με τους 491 ενεργούς σταθμούς, του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών η ελάχιστη θερμοκρασία την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023, ήταν ίση με -4.9 °C και σημειώθηκε στα Γρεβενά. Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου που κατέγραψαν τις χαμηλότερες θερμοκρασίες, όπου βρίσκεται και η περιοχή της Βουτύρο Καρπενησίου.

Στο Βαθύσταλο Παρνασσού πάντως το θερμόμετρο το πρωί έδειξε -5,1ο C.

Συνολικά 69 σταθμοί κατέγραψαν αρνητικές θερμοκρασίες, μεταξύ των οποίων:

ΜΑΥΡΟΛΙΘΑΡΙ ΦΩΚΙΔΑΣ... -2.9

ΛΙΒΑΔΙ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ... -2.3

ΒΑΘΙΑ ΛΟΓΓΑ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ... -1.8

ΣΕΣΙ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ... -1.6

ΚΟΡΟΜΗΛΙΑ ΔΟΜΟΚΟΥ... -0.6

ΛΕΥΚΟΧΩΡΙ ΕΛΑΤΕΙΑΣ... -0.6

ΝΕΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ... -0.2

Γενικά στην περιοχή της Φθιώτιδας το κρύο ήταν έντονο για ένα ακόμη πρωινό. Οι θερμοκρασίες:

ΒΟΥΖΙ ΔΟΜΟΚΟΥ... 0.4

ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ... 0.9

ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ... 1.2

ΜΑΚΡΑΚΩΜΗ... 1.7

ΣΤΥΛΙΔΑ... 3.8

ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΜΩΛΟΥ... 4.6

ΤΡΑΓΑΝΑ... 5.8

ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ-ΠΟΛΗ... 5.9

ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ... 6.4

ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ... 7.3

Στη Λαμία το θερμόμετρο έδειξε 7.8 °C στις 07:20’ το πρωί σύμφωνα με το μετεωρολογικό σταθμό που βρίσκεται στο 3ο ΓΕΛ Λαμίας. Ο μετεωρολογικός σταθμός ωστόσο που βρίσκεται στο 1ο ΕΠΑΛ στη βόρεια Λαμία, έδειξε στις 06:20’ το πρωί 4.3ο C!

Οι δύο συγκεκριμένοι σταθμοί διαφωνούν και για την πιο κρύα φετινή ημέρα - νύχτα του Δεκεμβρίου (άρα και του φετινού χειμώνα μέχρι τώρα), με το σταθμό του meteo να καταγράφει τη χαμηλότερη θερμοκρασία το πρωί της 18/12 (3.3ο) και του 1ου ΕΠΑΛ τη νύχτα 9 προς 10/12 με 2.7ο!

Για τον καιρό των επόμενων ημερών τώρα, παρόμοιες συνθήκες αναμένονται για ένα ακόμη 7ημερο, με αίθριο καιρό και αρκετή ηλιοφάνεια την Πρωτοχρονιά με τις θερμοκρασίες από 5 μέχρι 17 βαθμούς για την περιοχή της Λαμίας με τάση περαιτέρω ανόδου μέχρι πριν τα Φώτα! Βροχές αναμένονται το Σάββατο (6/1/24) ανήμερα των Θεοφανείων, ωστόσο οι προβλέψεις είναι ακόμη επισφαλείς.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση