Φθιώτιδα: Χιονιάς ήτανε και πάει!

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2024 14:03 Φθιώτιδα: Χιονιάς ήτανε και πάει!

Πολύ κρύο στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, με τον παγετό να συνεχίζεται μέχρι το πρωί της Δευτέρας…

Με πολύ λιγότερα χιόνια από ότι μας είχαν υποσχεθεί οι μετεωρολόγοι έφτασε το Σαββατοκύριακο (13-14/1), αλλά με δριμύ ψύχος όπως αποτυπώνεται στο σύστημα αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr.

Ενδεικτικά, 127 από τους 498 ενεργούς σταθμούς, έδειξαν το πρωί θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν (25,5%), ενώ ακόμη πέντε σταθμοί έδειξαν «μηδέν» μεταξύ των οποίων και αυτός στη Σέττα Ευβοίας, όπου είχαμε και την πιο έντονη χιονόπτωση στο νησί της Στερεάς.

Με αρνητικές θερμοκρασίες «ξύπνησαν» και οι παρακάτω περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς (πλην χιονοδρομικών):

Καρπενήσι -2,9ο

Μαυρολιθάρι -2,7ο

Μυρίκη Καρπενησίου -2,7ο

Λιβάδι Παρνασσού -2,5ο

«51» -1,3ο

Αράχωβα -1,3ο

Λιδωρίκι -1,1ο

Στη Ράχη Τυμφρηστού η θερμοκρασία έπεσε κάτω από τους -4 βαθμούς, ενώ στο χωριό έδειξε -1,1 (τιμές από meteostat).

Στη Φθιώτιδα ο Δομοκός είχε 0,1 βαθμούς το πρωί, όπως και τα γύρω χωριά, ενώ στους 2,4 βαθμούς ήταν η θερμοκρασία στην Αμφίκλεια και στις λοιπές περιοχές χαμηλά του Παρνασσού. Με 3,6ο ξημέρωσε η Μακρακώμη και με 4,1 η Στυλίδα.

Στη Λαμία, η χαμηλότερη θερμοκρασία σημειώθηκε στις 07:40’ το πρωί σύμφωνα με το meteo και ήταν 4,7ο. Διαβάζοντας τον μετεωρολογικό σταθμό όμως του 1ου ΕΠΑΛ στη βόρεια πλευρά της πόλης το θερμόμετρο έδειξε 3,6ο στις 07:31΄. Έτσι παραμένει ως το πιο κρύο πρωινό φέτος στη Φθιωτική πρωτεύουσα, αυτό της 10ης Ιανουαρίου, αν και μπροστά μας έχουμε δύο ακόμη «δύσκολα» πρωινά, Κυριακή και Δευτέρα, λόγω και της ξαστεριάς.

Άνοδο της θερμοκρασίας περιμένουμε στη συνέχεια με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει το μεσημέρι της Τρίτης 16 Ιανουαρίου στους 18 βαθμούς στη Λαμία, ενώ την Πέμπτη και ειδικά την Παρασκευή το θερμόμετρο προβλέπεται να πιάσει 20αρια!

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση