Φθιώτιδα: Βροχές και χιόνια το Σαββατοκύριακο

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2024 08:16 Φθιώτιδα: Βροχές και χιόνια το Σαββατοκύριακο

Μετά την άνοιξη και πάλι χειμώνας. Η πορεία της νέας κακοκαιρίας εξπρές που θα "χτυπήσει" τη χώρα μας…

Χωρίς εκπλήξεις, ως προς τις μετεωρολογικές προβλέψεις, προχωρά ο Ιανουάριος, παρά τις συνεχείς εναλλαγές μεταξύ χειμώνα και άνοιξης!

Έτσι μετά τις δύο κακοκαιρίες εξπρές, αυτό το Σαββατοκύριακο (20-21/1) έρχεται μία ακόμη που θα φέρει χιόνια ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.

Πριν από αυτό όμως, θα απολαμβάνουμε μέχρι την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου ανοιξιάτικες ημέρες με θερμοκρασίες ακόμη και πάνω από 20ο C!

Ενδεικτικά, το πρωί της Πέμπτης 18 Ιανουαρίου ΚΑΝΕΝΑΣ μετεωρολογικός σταθμός από τους 495 του δικτύου του meteo.gr δεν έδειξε αρνητική θερμοκρασία! Μέσα στην καρδιά του χειμώνα νομίζουμε ότι κάτι τέτοιο δεν πρέπει να έχει ξανασυμβεί! Ακόμη και στο Οροπέδιο του Σεσίου στον Παρνασσό σε υψόμετρο 2.080 μέτρων το θερμόμετρο δεν έπεσε κάτω από τους 1,1ο .

Η καλοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι και την Παρασκευή λοιπόν, ενώ το Σάββατο από τα δυτικά θα ξεκινήσουν βροχές οι οποίες κατά τόπους θα είναι έντονες, ενώ από το απόγευμα της ίδιας ημέρας οι δυτικοί και βορειοδυτικοί άνεμοι θα ρίξουν τη θερμοκρασία 12 με 15 βαθμούς σε σχέση με την υψηλή του προηγούμενου 24ωρου.

Το μετεώγραμμα για την περιοχή της Λαμίας, αποτυπώνει αυτή την απότομη αλλαγή ενώ προβλέπει από την Τρίτη 23 Ιανουαρίου και νέες Αλκυονίδες!

(Πηγή: ECMWF)

Αναφορικά με την πρόβλεψη του Σαββατοκύριακου, οι βροχές θα ξεκινήσουν από την Ευρυτανία για την περιοχή μας από το πρωί του Σαββάτου και θα επεκταθούν και στη δυτική Φθιώτιδα μέχρι το μεσημέρι και αργότερα στην ηπειρωτική Φωκίδα. Κατά τόπους θα επηρεαστούν και περιοχές της Βοιωτίας και της Εύβοιας.

Νωρίς το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην ανατολική Φθιώτιδα και την Εύβοια, ενώ σταδιακά θα επηρεάσουν όλη την Ανατολική Στερεά.

Ξημερώνοντας Κυριακή αναμένονται ισχυρές βροχές στην Εύβοια και στην κορυφογραμμή δυτικά και νότια της Λαμίας, που γρήγορα στα ορεινά θα μετατραπεί σε χιόνι. Τα χιονοδρομικά του Βελουχίου και του Παρνασσού θα λειτουργήσουν με φρέσκο χιόνι ( να ενημερώνεστε από τις ιστοσελίδες τους για την κατάσταση λειτουργίας των πιστών).

Γενικά τα τελευταία μοντέλα «βλέπουν»  χιόνια στην περιοχή μας μόνο στα ορεινά. Αντίθετα η δυτική Μακεδονία και περιοχές της Θράκης, θα βιώσουν γερά το νέο κύμα κακοκαιρίας και σε χαμηλά υψόμετρα φτάνοντας μέχρι τις πλαγιές του Χορτιάτη και τη συμπρωτεύουσα.

(Ενδεικτικά η χιονόστρωση νωρίς την Κυριακή από το simeteo.gr)

Δείτε τον τελευταίο χάρτη για την περιοχή μας από το ECMWF με το ποσοστό χιονόπτωσης μέχρι την Κυριακή αργά το απόγευμα, όταν η κακοκαιρία θα αρχίσει να υποχωρεί.

Σημειώνουμε ότι στην Εύβοια οι θυελλώδεις άνεμοι που θα πνέουν στο Αιγαίο αναμένεται να επηρεάσουν τον καιρό του νησιού και τη Δευτέρα με λίγα χιόνια στα κεντρικά ορεινά.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση