"Χειμερινή φωτοβολίδα" με τσουχτερό κρύο από την Κυριακή

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2024 08:25 "Χειμερινή φωτοβολίδα" με τσουχτερό κρύο από την Κυριακή

Σε ποιες περιοχές βλέπουν «μπόρες» χιονιού οι μετεωρολόγοι - Πότε και που θα έχουμε φαινόμενα τις επόμενες ημέρες.

Ηλιοφάνεια με αραιές συννεφιές θα επικρατήσουν σήμερα, αλλά η χώρα θα παραμείνει σε χειμωνιάτικο κλοιό και τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του Open, την Παρασκευή αναμένονται λίγες βροχές στο ανατολικό Αιγαίο. Όμως Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα, αναμένεται να σημειωθούν χιονοπτώσεις στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές που βρέχονται από το Αιγαίο και χιονόνερο στα χαμηλότερα υψόμετρα.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης περιγράφει το σκηνικό του καιρού από την Κυριακή έως και την Τετάρτη, ως "χειμερινή φωτοβολίδα", καθώς τις πρώτες μέρες του Φεβρουαρίου θα οδηγηθούμε σε Αλκυονίδες μέρες, με υψηλότερες θερμοκρασίες και ομαλοποίηση των καιρικών φαινομένων.

Ένα "ατμοσφαιρικό βουνό" έχει υψωθεί προς την περιοχή της δυτικής και κεντρικής Μεσογείου, με τις ψυχρές αέριες μάζες να περνούν γύρω από αυτό και να επηρεάζουν τη χώρα μας, όπως επισημαίνει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης. Αυτό σημαίνει ότι θα παραμείνουμε σε χειμωνιάτικο "κλοιό" και τις επόμενες ημέρες, με χαμηλές θερμοκρασίες ιδιαίτερα από την Κυριακή (28/1), μέχρι και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Παράλληλα την Δευτέρα (29/1) και την Τρίτη (30/1), δεν αποκλείεται να βλέπουμε χιονοπτώσεις και σε πιο χαμηλά υψόμετρα, στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και στο Αιγαίο. Η ψυχρή μεταβολή θα αφορά τις περιοχές από την Πίνδο και ανατολικότερα.

Μπόρες χιονιού στην Αττική

Από την πλευρά του ο Σάκης Αρναούτογλου, δίνει κατά την πρόγνωσή του αυξημένες πιθανότητες για μπόρες χιονιού στην Αττική από τη Δευτέρα.

Όπως αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου σε ανάρτησή του στο Facebook "η πιθανότητα για αξιόλογες μπόρες χιονιού στην Αττική την ερχόμενη Δευτέρα και την Τρίτη 29-30/1, παραμένει και με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία πολύ μεγάλη".

Ο Σάκης Αρναούτογλου σημειώνει πως οι περιοχές που θα χιονίσει είναι: "Στον Διόνυσο, τη Νέα Πεντέλη το Βαρνάβα, τα Βίλια, το Κρυονέρι, την Άνοιξη, τις Αφίδνες, τη Δροσιά, το Καπανδρίτι, τη Σταμάτα, τους Θρακομακεδόνες, την Ανθούσα, το Πολυδένδρι, την Εκάλη, τη Φυλή, τη Νέα Ερυθραία, την Οινόη, αλλά και την Κηφισιά, τα Μελίσσια, την Πέυκη, τα Βριλίσσια, το Γραμματικό, την Αγία Παρασκευή, τη Λυκόβρυση και το Μαρούσι".

"Όσο για την πόλη της Θεσσαλονίκης και τις γύρω περιοχές: Μεγάλη προσοχή στους πολύ ισχυρούς έως και τοπικά θυελλώδεις βοριάδες που κατά διαστήματα με ολιγόωρες παύσεις θα επικρατήσουν στην περιοχή από σήμερα (Πέμπτη) το μεσημέρι μέχρι και τα ξημερώματα της Κυριακής. Δεν παρκάρουμε αλλά και προσέχουμε τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα!!!" σημείωσε.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με την ΕΜΥ:

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26-01-2024
Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, όπου θα σημειωθούν λίγες ασθενείς τοπικές βροχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 και πρόσκαιρα το πρωί στην περιοχή των Σποράδων έως 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και μόνο στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειώσει μικρή πτώση και τις πρώτες πρωινές και τις βραδινές ώρες τοπικά θα σημειωθεί παγετός.
Θα κυμανθεί στα βόρεια από τους -04 (μείον 4) έως 13 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από τους -01 (μείον 1) έως 17 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 27-01-2024
Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ανατολικά, με ασθενείς τοπικές βροχές από το μεσημέρι στη Θράκη και από το απόγευμα στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.
Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά κυρίως της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, βαθμιαία 4 με 6 και στα πελάγη 7 μποφόρ. Το βράδυ στο βορειοδυτικό Αιγαίο και το Θερμα?κό η έντασή τους θα φτάσει και τα 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 28-01-2024
Στην ανατολική χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές.
Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, της Εύβοιας και της Κρήτης.
Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ανατολικά και τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 29-01-2024
Στα ανατολικά ηπειρωτικά, το Αιγαίο και την Κρήτη αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές.
Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, της Εύβοιας και της Κρήτης. Τα φαινόμενα το βράδυ στα βόρεια θα σταματήσουν.
Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ με τάση ενίσχυσης από το μεσημέρι.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί περίπου στα ίδια επίπεδα και στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί παγετός.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση