«Όχι» στα ιδιωτικά πανεπιστήμια - Νέα συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στη Λαμία

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2024 08:12 «Όχι» στα ιδιωτικά πανεπιστήμια - Νέα συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στη Λαμία

«Το νομοσχέδιο το έχουμε ακυρώσει οι φοιτητές και οι μαθητές…»

Αναβρασμός στο χώρο της Παιδείας για το νομοσχέδιο που αφορά την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, με φοιτητές αλλά και μαθητές, να προχωρούν σε καταλήψεις των σχολών τους και να προβαίνουν σε μαζικές διαμαρτυρίες.

Στη Λαμία, η πρόσκληση ήταν για τις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Ελευθερίας, όπου συγκεντρώθηκαν για μία ακόμη φορά οι εκπρόσωποι των Φοιτητικών Συλλόγων Φυσικής, Μαθηματικών, Πληροφορικής και Βιοϊατρικής, καθώς και μαθητές αλλά και εκπρόσωποι φορέων και της αυοδιοίκησης.

Ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης και η διαμαρτυρία ολοκληρώθηκε στις 13:30’, ωστόσο θα ακολουθήσουν και νέες συγκεντρώσεις με την ανακοίνωση της έναρξης της διαβούλευσης, «ώστε να καταλάβει η κυβέρνηση ότι το νομοσχέδιο το έχουμε ακυρώσει εμείς οι ίδιοι οι φοιτητές και οι μαθητές».

Δείτε το βίντεο:

Απαιτούν:

• Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια! Όχι στην παράκαμψη και την αναθεώρηση του άρθρου 16! Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους και όλες.

• Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο.

• Ενιαίο πτυχίο ανά επιστημονικό αντικείμενο, με κατοχυρωμένα όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα! Κάτω τα χέρια από τα επαγγελματικά δικαιώματα που κατοχυρώνουν τα πτυχία μας! Μόνη προϋπόθεση το πτυχίο για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

• Κατάργηση της ισοτίμησης των πτυχίων μας με τα ιδιωτικά κολέγια!

• Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την εκπαίδευση! Δημόσια και δωρεάν σίτιση και στέγαση για όλους χωρίς εργολαβίες.

• Καμία σκέψη για τηλεκπαίδευση και αξιοποίηση της για υπονόμευση των δράσεων του Συλλόγου.

• Κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

Δείτε φωτογραφίες:

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση