Έρχονται χιόνια και στη Φθιώτιδα - Ο καιρός στη Λαμία

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2024 08:14 Έρχονται χιόνια και στη Φθιώτιδα - Ο καιρός στη Λαμία

3ημερη κακοκαιρία με χιονοπτώσεις ακόμη και στα πεδινά της κεντρικής Ελλάδας και θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη…

Έχει ο καιρός γυρίσματα, και τη συγκεκριμένη φράση επιμένει να την επιβεβαιώνει ο φετινός Γενάρης!

Από κρύο σε ζέστη και πάλι από την αρχή διανθισμένα με σύντομες χιονοπτώσεις και βροχές, συνθέτουν ίσως τον πιο άστατο Ιανουάριο των τελευταίων ετών, με κύριο χαρακτηριστικό τις πολύ μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των χαμηλών και υψηλών θερμοκρασιών.

Κάτι ανάλογο μας ετοιμάζει και το επόμενο 3ημερο μέχρι και το μεσημέρι της Τετάρτης, που μας αποχαιρετά, με τη Φθιώτιδα να δοκιμάζει αυτές τις μεγάλες διαφορές σε δύο κύματα.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι η πρόβλεψη για την περιοχή μας, επ’ ουδενί δεν μπορεί να «εξαντλείται» στη γενική για την Ανατολική Στερεά. Επιπλέον πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχει τρομερή διαφορά μεταξύ των τεσσάρων σημείων του ορίζοντα αλλά και του κέντρου όπου βρίσκεται περίπου η Λαμία. Έτσι όπως επηρεάζεται η περιοχή, σχεδόν τροπικά, από σύντομα βαρομετρικά χαμηλά που κινούνται ταχύτατα, από περιοχή σε περιοχή ο καιρός είναι τελείως διαφορετικός και μπορεί να μιλάμε για χιόνια σε κάποιες περιοχές, όταν στις υπόλοιπες επικρατεί ηλιοφάνεια!

Και σε αυτά πάντως τα κύματα κακοκαιρίας εκτός από τις χιονοπτώσεις προβλέπονται και θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη, που θα «δέσουν» τα πλοία και θα επηρεάσουν σημαντικά και το καιρό στα ηπειρωτικά.

Έτσι το πρώτο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται σύμφωνα και με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, από την Κυριακή (28/1) θα επηρεάσει Αττική, Βοιωτία, κεντρική και βόρεια Εύβοια.

Στη Φθιώτιδα

Όπως μας ενημερώνει ο συνεργάτης μας Κώστας Λούτας, από τα ξημερώματα της Δευτέρας (29/1) θα ξεκινήσει να χιονίζει στην ανατολική και νότια Φθιώτιδα, περίπου από τα 200μ, με χιονόστρωση από τα 300μ.

Οι χιονοπτώσεις θα είναι ασθενείς και θα συνεχιστούν μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας στις περιοχές αυτές. Στο Μαρτίνο αναμένεται ελαφριά χιονόστρωση, επομένως θα είναι υποχρεωτική η χρήση αλυσίδων σε όσους κινηθούν στο εθνικό οδικό δίκτυο, σε εκείνο το τμήμα.

Το συγκεκριμένο κύμα εννοείται ότι επηρεάζει και τα ορεινά της Φθιώτιδας από Βαρδούσια μέχρι Παρνασσό, συν την Όθρυ, ενώ οι χιονοπτώσεις θα είναι έντονες ειδικά στη Βοιωτία και θα φτάσουν μέχρι την Πάρνηθα, αλλά και την ορεινή κεντρική Εύβοια.

Νέα και σοβαρότερη αυτή τη φορά επιδείνωση του καιρού, προβλέπεται από αργά το βράδυ της Δευτέρας έως τα ξημερώματα της Τρίτης (30/1) με χιονοπτώσεις στη ΦΘιώτιδα ακόμη και σε μηδενικά υψόμετρα και ελαφριά χιονόστρωση από τα 100μ και πάνω.

Στη Λαμία

Η Τρίτη έχει «μέσα στο κάδρο» και τη Λαμία, καθώς τα περισσότερα μοντέλα συμφωνούν για χιονόπτωση και στη Φθιωτική πρωτεύουσα!

Κατά μία εκτίμηση θα υπάρξει και χιονόστρωση μερικών εκατοστών, ωστόσο αυτό θα εξαρτηθεί και από τη διατήρηση των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που αναμένονται στην περιοχή ξημερώματα και πρωινές ώρες από Δευτέρα και μέχρι την Τετάρτη (31/1).

Αντίθετα ο Φεβρουάριος σύμφωνα με τα πρώτα μετεωγράμματα φαίνεται ότι τουλάχιστον για το πρώτο 5ημερο θα θυμίζει και πάλι Άνοιξη με τη θερμοκρασία στη Λαμία να ξεπερνά τους 20 βαθμούς το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου!

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση