Σταϊκούρας: Στήριξη του γεωργικού τομέα από την Κυβέρνηση

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2024 11:09 Σταϊκούρας: Στήριξη του γεωργικού τομέα από την Κυβέρνηση

Ενίσχυση για τις ζημιές από πυρκαγιές και πλημμύρες…

«Η Κυβέρνηση προχωρά στη χορήγηση χρηματοδοτικής στήριξης έκτακτης ανάγκης για τους γεωργικούς τομείς που αντιμετωπίζουν ειδικά προβλήματα», αναφέρει σε δελτίο τύπου ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και Βουλευτής Φθιώτιδας Χρήστος Σταϊκούρας, καθώς με Απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, δικαιούχοι της χρηματοδοτικής στήριξης έκτακτης ανάγκης είναι οι γεωργοί που δραστηριοποιούνται στην εκτροφή χοίρων, πουλερικών, στην καλλιέργεια ανθών και καλλωπιστικών, ακακιών, κάνναβης, παυλόνιας, κηπευτικών υπό κάλυψη, φυτωρίων ελάτης και λοιπών δασικών δέντρων, φυτωρίων καρποφόρων δέντρων και θάμνων, γκαζόν, κράνων και μανιταριών.

Η ενίσχυση αφορά όσους επλήγησαν από πυρκαγιές την περίοδο Ιουλίου - Αυγούστου 2023 και από πλημμύρες κατά τον Σεπτέμβριο 2023 στις Περιφερειακές Ενότητες (Π.Ε.) Αργολίδας, Αττικής, Αχαΐας, Βοιωτίας, Έβρου, Εύβοιας, Καρδίτσας, Κορινθίας, Λάρισας, Μαγνησίας, Ρόδου, Ροδόπης, Τρικάλων και Φθιώτιδας.

Η αποζημίωση χορηγείται σύμφωνα με τις δηλωθείσες ζημίες των γεωργών ανά στρέμμα για τις καλλιέργειες φυτικής παραγωγής, ανά ζώο για τη ζωική παραγωγή και ανά κυψέλη για τους παραγωγούς μελιού.

Η ενίσχυση είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και ανεκχώρητη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης. Αρμόδιος φορέας για τη χορήγηση της ενίσχυσης της παρούσας, είναι ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση