Καιρός: Από τους -6 βαθμούς στο Νευροκόπι στους +21 στη Φθιώτιδα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2024 07:55 Καιρός: Από τους -6 βαθμούς στο Νευροκόπι στους +21 στη Φθιώτιδα

Στους 20,8ο η θερμοκρασία στη Λαμία…

Χειμώνας σαν Άνοιξη με θερμοκρασίες άνω των 20 βαθμών σε πολλές περιοχές τςη χώρας το μεσημέρι της Κυριακής 4 Φεβρουαρίου.

Αν και με ένα 24ωρο καθυστέρηση επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις ότι από τις αρνητικές θερμοκρασίες που καταγράφηκαν στις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας θα φτάναμε πάνω από 20 βαθμούς στη Φθιώτιδα και την Κεντρική Ελλάδα!

Ειδικά στη Φθιώτιδα έχουμε τρεις περιοχές στο «τοπ-τεν» των θερμοκρασιών του 24ωρου.

Στην Αγία Τριάδα Μώλου ο υδράργυρος ανέβηκε στους 21,3ο, στη Μακρακώμη 21,1ο και τέλος στη Λαμία το θερμόμετρο στις 15:30’ το μεσημέρι έδειξε 20,8ο! Τη μεγαλύτερη θερμοκρασία είχε το Παλαιό Σκυλίτσι Ημαθίας στις 16:20’ όταν το θερμόμετρο έδειξε 22,3 βαθμούς. Τη δεκάδα συμπληρώνουν Τρίκαλα, Βέροια, Αριδαία, Καρδίτσα και Γιαννιτσά.

Στον αντίποδα, το πρωί της ίδιας ημέρας 105 μετεωρολογικοί σταθμοί από το αυτόματο δίκτυο του meteo.gr/ΕΑΑ, έδειξαν αρνητικές θερμοκρασίες!

Η χαμηλότερη καταγράφηκε στο Οχυρό Νευροκοπίου και ήταν -6,7 βαθμοί. Δείτε τον σχετικό πίνακα:

Από τη Στερεά Ελλάδα έχουμε 13 περιοχές που «ξύπνησαν» με αρνητικές θερμοκρασίες. Η πιο μικρή - που αλλού; - στο Μαυρολιθάρι Οίτης με -3,7 βαθμούς. Από τις περιοχές της Φθιώτιδας, η Κορομηλιά Δομοκού είχε -3,4ο, το Λευκοχώρι -3,0ο, τα Βαθιά Λογγά Αμφίκλειας -2,6ο, το Βούζι Δομοκού -1,4ο, οι Θερμοπύλες -0,6ο και το Νέο Μοναστήρι -0,5ο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι μεταξύ των χαμηλών και υψηλών θερμοκρασιών, είχαμε απόκλιση ακόμη και 24,1 βαθμούς και συγκεκριμένα στο Παλαιό Σκυλίτσι Ημαθίας (-1,9ο το πρωί). Στη δεκάδα των περιοχών με τις μεγαλύτερες αποκλίσεις και δύο περιοχές της Φθιώτιδας και συγκεκριμένα στο Λευκοχώρι (22,8 καθώς ο υδράργυρος έφτασε στους 19,8) και στα Βαθιά Λογγά (22 βαθμοί, καθώς η μέγιστη έφτασε στους 19,4). Συνολικά 31 περιοχές είχαν απόκλιση θερμοκρασίας 20ο και άνω από πρωί σε μεσημέρι.

Ο αίθριος καιρός και οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα συνεχιστούν με μεγαλύτερη ένταση και την νέα εβδομάδα, τουλάχιστον μέχρι το Σαββατοκύριακο. Μάλιστα θα έχουμε αισθητή άνοδο και ως προς τις χαμηλές πρωινές θερμοκρασίες.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση