Στα χέρια της αστυνομίας διαρρήκτες που «χτυπούσαν» βανάκια σε Λαμία και Λάρισα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 07 Φεβρουαρίου 2024 08:20 Στα χέρια της αστυνομίας διαρρήκτες που «χτυπούσαν» βανάκια σε Λαμία και Λάρισα

Είχαν κλέψει εργαλεία και διάφορα άλλα υλικά από 10 διαφορετικά επαγγελματικά αυτοκίνητα…

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας συνελήφθησαν μεταμεσονύκτιες ώρες της Δευτέρας (5/2) στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, στα όρια του αυτοφώρου, δύο Αλβανοί 52 και 29 ετών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Οι δύο συλληφθέντες κινούνταν με το αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του ενός, όταν έπεσαν σε έλεγχο των αστυνομικών. Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εργαλεία και χαλκοσωλήνες, τα οποία είχαν αφαιρέσει νωρίτερα από ΙΧΦ σε σημείο της πόλης της Λάρισας.

Όπως διακριβώθηκε στη συνέχεια, οι δράστες προέβαιναν σε διαρρήξεις επαγγελματικών Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων (τύπου βαν) και αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους εργαλεία, ενώ χρησιμοποιούσαν, ως μέσο μετακίνησής τους και μεταφόρτωσης των αφαιρεθέντων εργαλείων, το  Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο κατασχέθηκε από τους αστυνομικούς. Επιπλέον, στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 330 ευρώ και 2 κινητά τηλέφωνα.

Από το προανακριτικό έργο, εξιχνιάστηκαν συνολικά 10 περιπτώσεις κλοπών, εκ των οποίων οι 8 διαπράχθηκαν στη Λάρισα και οι 2 στη Λαμία. Στην περιοχή της Λαμίας, είχαν «χτυπήσει» στις 30 και 31 Ιανουαρίου δύο επαγγελματικά βανάκια αφαιρώντας διάφορα εργαλεία από το εσωτερικό αυτών.

Σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των δραστών στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα ηλεκτρικά εργαλεία, όπως δραπανοκατσάβιδα, τροχοί κ.ά., αλλά και χαλκοσωλήνες και άλλα υλικά, χρήσιμα κυρίως σε υδραυλικές εγκαταστάσεις.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας ερευνάται η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση