Στο Μέγαρο Μαξίμου σήμερα αγρότες και από τη Φθιώτιδα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2024 10:05 Στο Μέγαρο Μαξίμου σήμερα αγρότες και από τη Φθιώτιδα

Αγωνία αν θα βγει λευκός καπνός από τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό…

Όλα τα μάτια είναι στραμμένα στη σημερινή συνάντηση (12:00’) των αγροτών με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Η κυβέρνηση είναι πάντα στη διάθεση κάθε επαγγελματικής ομάδας, να ακούσει συντεταγμένα τα προβλήματα και τις αγωνίες τους, αναζητώντας εφικτές λύσεις σε όσα τους απασχολούν. Έτσι και με τους αγρότες. Την Τρίτη το μεσημέρι θα συναντηθώ με τους εκπροσώπους τους και βεβαίως με την προϋπόθεση ότι οι δρόμοι θα είναι ανοιχτοί. Δεν μπορεί να εμποδίζεται η ελεύθερη διέλευση των πολιτών οπουδήποτε στη χώρα», ήταν το μήνυμα – κάλεσμα του Πρωθυπουργού που αμέσως μετά θα έχει συνάντηση με το Προεδρείο της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών.

Στη 15μελης αντιπροσωπεία είναι και εκπρόσωποι από τη Φθιώτιδα και γενικότερα από τη Στερεά κι όλη την ηπειρωτική χώρα. Αναλυτικά οι αγρότες που θα πάρουν μέρος στη συζήτηση είναι: Σωκράτης Αλειφτήρας (εκπρόσωπος Τύπου της Αγροτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας), Διαμαντής Διαμαντόπουλος (πρόεδρος του Πανσεραϊκού Αγροτικού Συλλόγου), Κωνσταντίνος Καναβίδης (Έβρος), Σάββας Κεφαλάς (πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Λιβαδειάς), Νίκος Κούτρας, Χρήστος Λυγδής (Φθιώτιδα), Ρίζος Μαρούδας (πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας), Γιάννης Παναγής (αντιπρόεδρος Πανσεραϊκού Αγροτικού Συλλόγου), Χρήστος Πάντζιος (Αλμυρός), Ευάγγελος Παπαγιαννούλης (Κιλελέρ), Γιάννης Σδράλης (Τρίκαλα), Γιώργος Σιδηρόπουλος (Πέλλα), Κώστας Τζέλλας (Καρδίτσα), Χρήστος Τσιπέλης (Ορμύλια Χαλκιδικής), Κώστας Χατζηπαραδείσης (Λαγκαδάς).

Παράπονα εξέφρασαν οι αγρότες της Κρήτης αλλά και κτηνοτροφικές οργανώσεις που δεν θα συμμετέχουν στην αντιπροσωπεία των αγροτών.

Σύμφωνα με όσα έχουν τονιστεί και από τον Πρωθυπουργό τα δημοσιονομικά περιθώρια είναι δεδομένα, επαναλαμβάνοντας ωστόσο ότι είναι θετικός απέναντι στα προβλήματα όπως οι παράνομες ελληνοποιήσεις προϊόντων, η καταβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) για το πετρέλαιο ύψους 82 εκ. ευρώ, το κόστος του αγροτικού ρεύματος και ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη νέα ΚΑΠ, αλλαγές στην οποί αμπορεί να γίνουν από το 2025.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση