ΕΛΓΑ: Πληρωμές αποζημιώσεων 70 εκατ. ευρώ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024 20:17 ΕΛΓΑ: Πληρωμές αποζημιώσεων 70 εκατ. ευρώ

Νωρίτερα σύμφωνα με τις εξαγγελίες Αυγενάκη και Λυκουρέντζου…

Τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024 το μεσημέρι μπήκαν στους λογαριασμούς των δικαιούχων, αγροτών, των οποίων οι καλλιέργειες φυτικής παραγωγής και εκτροφής ζωικού κεφαλαίου υπέστησαν ζημίες κατά το έτος 2023, 70 εκ. € από τον ΕΛ.Γ.Α., σύμφωνα με τα όσα είχαν εξαγγείλει ο ΥΠΑΑΤ Λευτέρης Αυγενάκης και ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος.

Πρόκειται για το 1ο κύμα πληρωμής αποζημιώσεων και μάλιστα στο 100% της αξίας των πορισμάτων, με στόχο την κατά το δυνατόν ταχύτερα εξόφληση των υποχρεώσεων του ΕΛ.Γ.Α., στους δικαιούχους παραγωγούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι πληρωμές του Οργανισμού θα έπρεπε να ξεκινήσουν μετά την 15η Απριλίου 2024 και αφού μέχρι την 31η Μαρτίου 2024 οι αγρότες οφείλουν να έχουν εξοφλήσει την καταβαλλόμενη Ειδική Ασφαλιστική Εισφορά στον ΕΛ.Γ.Α.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση