Πένθος στο Φθιωτικό ποδόσφαιρο για την απώλεια του Γιάννη Γκουζίνη

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 02 Μαρτίου 2024 10:25 Πένθος στο Φθιωτικό ποδόσφαιρο για την απώλεια του Γιάννη Γκουζίνη

Από την Παλλαμιακή και τον ΑΣ Λαμία στην «κιτρινόμαυρη» Α.Ε. Καλυβίων…

Σε ηλικία 82 ετών, έφυγε την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου από τη ζωή, ο παλιός ποδοσφαιριστής της Παλλαμιακής και αργότερα του ΑΣ Λαμία, Γιάννης Γκουζίνης.

Μαζί με τον αδερφό του Γιώργο (υπήρξε δεκαθλητής), ασχολήθηκε με το αγαπημένο του άθλημα το ποδόσφαιρο ως παίκτης αλλά και ως προπονητής.

Το Μάιο του 1979 μάλιστα έχοντας επιστρέψει από την Αθήνα δημιούργησε στη συνοικία των Καλυβίων, όπου διατηρούσε βιοτεχνία, την Αθλητική Ένωση Καλυβίων (στα πρότυπα της αγαπημένης του ΑΕΚ), στην οποία υπήρξε παίκτης - προπονητής.

Οι παλιοί θα θυμούνται το ηρωικό VW, την «ΕΛΠΑ», με το οποίο πήγαινε όλη την ομάδα στο γήπεδο για προπόνηση. Μαζί και τις δύο κόρες του που επίσης ασχολήθηκαν με τον αθλητισμό την Έλενα και τη Βασιλεία. Μάλιστα η τελευταία έκανε σπουδαία καριέρα στο χώρο του μπάσκετ και είναι η πρώτη γυναίκα που κοουτσάρισε ανδρική ομάδα στη Basket League.

Η ομάδα των Καλυβίων, δεν ξέχασε τον πρώτο της προπονητή και έκανε την παρακάτω ανάρτηση:

«Η οικογένεια της Α.Ε. ΚΑΛΥΒΙΩΝ εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια της στην οικογένεια του εκλιπόντος Ιωάννη Γκουζίνη, που έφυγε χτες από τη ζωή στην ηλικία των 82 ετών και ο οποίος υπήρξε ο πρώτος προπονητής της ομάδας μας κατά την ίδρυσή της το 1979...».

«Στην Α.Ε.Καλυβίων υπήρξε και πρώτος προπονητής και παίχτης ταυτόχρονα. Ο μπαμπάς μου τη λάτρεψε την ομάδα σαν οικογένειά του και όλα τα παιδιά ...τα είχε σαν παιδιά του. Υπέροχες στιγμές ...νοσταλγικές αναμνήσεις.... Κάθε Κυριακή γήπεδο ....έως τη Δυτική Φραγκίστα...είχαμε φτάσει!

Από σήμερα παίζει μπάλα στα ψηλά...Από σήμερα έσμιξε ξανά με τον αδελφικό του φίλο Γεώργιο Τσαμαδιά... Από σήμερα θα καμαρώνει την ομάδα από τους ουρανούς... Ευχαριστούμε πολύ για τις ευχές και την ανάρτηση...», έγραψε συγκινημένη η κόρη του Έλενα.

Ο Γιάννης Γκουζίνης είχε μέχρι τη συνταξιοδότησή του, το ιστορικό καφενείο στην οδό Άνδρου στα Γαλανέικα, έχοντας πλάι του την αγαπημένη του σύζυγο, την κα Φωτεινή. Η κηδεία του έγινε την Πέμπτη (29/2) στο χωριό του, το Βούζι Δομοκού.

Από την ηλεκτρονική μας εφημερίδα εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του….

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση