Παρέλαση με βροχή την 28η Οκτωβρίου?

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016 09:05 Παρέλαση με βροχή την 28η Οκτωβρίου? (φώτο αρχείου)

Και φέτος, όπως το θέλει η παράδοση ανήμερα του Αγίου Δημητρίου θα έχει καλοκαιρία με 20 βαθμούς (το καλοκαιράκι του Αη Δημήτρη που λένε), αλλά την Πέμπτη και την Παρασκευή έρχεται κακοκαιρία με πολλές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας. Το άλλο Σαββατοκύριακο φτιάχνει και πάλι....

Αν και είναι σχετικά νωρίς ακόμη, μπορούμε ωστόσο να έχουμε μια πρώτη εκτίμηση για τον καιρό του τριημέρου που δυστυχώς ο καιρός φαίνεται να χαλάει. Σαν μια πρώτη εκτίμηση, με βάση τα τωρινά προγνωστικά στοιχεία, φαίνεται πως στις περισσότερες περιοχές η παρέλαση θα γίνει υπό βροχή, ενώ το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση, με τις βροχές να σταματάνε από το μεσημέρι του Σαββάτου σε ολόκληρη τη χώρα.
 
Δείτε παρακάτω πιο αναλυτικά τι καιρό θα κάνει τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με το συνεργάτη μας Κώστα Λούτα:
 
Την Δευτέρα και Τρίτη στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο αναμένονται γενικά καλές καιρικές συνθήκες με λιακάδα και λίγη μόνο συννεφιά. Στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά περιμένουμε παροδικές νεφώσεις με τοπικές ασθενείς βροχές στην κεντρική Μακεδονία, ανατολική Θεσσαλία, Εύβοια, ανατολική Στερεά και ανατολική Πελοπόννησο. Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα ενισχυθούν σταδιακά στα 6-7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση.
 
Την Τετάρτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Από το απόγευμα, όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις στην Μακεδονία, τη Θράκη και την Ήπειρο και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα εξασθενήσουν βαθμιαία στα 4-5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.
 
Την Πέμπτη και την Παρασκευή προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι την Πέμπτη θα πνέουν ΒΑ 3-5 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 6, ενώ την Παρασκευή θα ενισχυθούν στο βόρειο Αιγαίο στα 7-8 μποφόρ και στο Ιόνιο θα στραφούν σε ΝΑ με την ίδια ένταση.
 
Το Σαββατοκύριακο (29-30 του μηνός), ο καιρός σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά, θα είναι καλός χωρίς βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ωστόσο μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου θα εκδηλώνονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο νότιο Αιγαίο και πιθανόν την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
 
Ο καιρός στην Φθιώτιδα
Με ήπιες καιρικές συνθήκες θα ξεκινήσει η ερχόμενη εβδομάδα στο νομό, με εξαίρεση κάποιες ασθενείς βροχές άνευ σημασίας από το βράδυ της Κυριακής μέχρι τις πρωινές ώρες της Δευτέρας. Την Τρίτη και Τετάρτη ο καιρός θα είναι αρκετά καλός με λίγη μόνο συννεφιά και την θερμοκρασία να ανεβαίνει σταδιακά στους 20 βαθμούς (το καλοκαιράκι του Αγίου Δημητρίου). Την Πέμπτη και την Παρασκευή, όμως, προβλέπεται κακοκαιρία με αρκετές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας. Το Σαββατοκύριακο (29-30 του μηνός) ο καιρός θα βελτιωθεί και οι βροχές θα σταματήσουν. Πιο αναλυτικά:
 
Την Δευτέρα προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές το πρωί και βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν Α-ΝΑ 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία σε πτώση δε θα ξεπεράσει τους 17 βαθμούς.
 
Την Τρίτη και την Τετάρτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια κυρίως την Τετάρτη. Οι άνεμοι θα πνέουν Α-ΝΑ 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία την Τρίτη θα κυμανθεί από 13-16 βαθμούς, ενώ την Τετάρτη θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει τους 20 βαθμούς.
 
Την Πέμπτη και την Παρασκευή προβλέπονται νεφώσεις με βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά ασθενείς και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση 3-4 βαθμούς.
Προσαρμοσμένη αναζήτηση