Μπακογιάννης: Κανένα παιδί 2ης κατηγορίας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 29 Αυγούστου 2017 07:58 Μπακογιάννης: Κανένα παιδί 2ης κατηγορίας

Το πρόγραμμα «αρχή… ΖΩ» για τα «πρωτάκια» των σχολείων της Στερεάς…

Το πρόγραμμα κοινωνικής παρέμβασης «Γέφυρα» που υλοποιεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με την υποστήριξη το ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», αναλαμβάνει τη δράση «αρχή…ΖΩ» που απευθύνεται σε παιδιά που ξεκινούν φέτος το σχολείο και διαβιούν με εισοδήματα κατώτερα του ορίου της φτώχειας.

Αντικείμενο της δράσης αποτελεί η παροχή ενός «Κουπονιού αγορών» (Voucher) για την αγορά σχολικών ειδών, αξίας εξήντα ευρώ (60€), για κάθε παιδί τους.

Τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία παρουσίασε το μεσημέρι της Δευτέρας (28/8) ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, ενώ τις επιμέρους ενέργειες των δικαιούχων, ανέλυσε ο Αντιπεριφερειάρχης, Θέμις Χειμάρας. Δέσμευσή τους κανένα παιδί να μην ξεκινήσει με λιγότερα από όσα χρειάζεται τη νέα σχολική περίοδο. Δείτε το παρακάτω βίντεο:

Προσοχή στις ημερομηνίες, καθώς η Πρόσκληση για την ένταξη των εν δυνάμει ωφελουμένων στο πρόγραμμα έχει διάρκεια 12 ημερών (έχει ξεκινήσει από 24/08/2017) γεγονός που δίνει καταληκτική ημερομηνία στις 4/9/2017.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ενημερωθούν από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας www.pste.gov.gr  και να απευθύνονται στα παρακάτω γραφεία:

Επιπλέον Πληροφορίες: Αντιπεριφερειάρχης κ. Χειμάρας Θέμης (Τηλ. 2231028725)

Διαβάστε επίσης: Έκτακτο βοήθημα στα παιδιά της Α' Δημοτικού από την Περιφέρεια Στερεάς

Προσαρμοσμένη αναζήτηση