Ακυρώθηκε η απόφαση του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας για τις χρεώσεις νερού

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 14 Απριλίου 2018 20:34 Ακυρώθηκε η απόφαση του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας για τις χρεώσεις νερού

Χρέωση των λογαριασμών νερού κατ’ αποκοπή, καθώς δεν υπήρχαν μετρήσεις, αποφάσισε στη συνεδρίαση του Μαρτίου το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμφίκλειας Ελάτειας, ωστόσο η συγκεκριμένη απόφαση που προέβλεπε για το έτος 2017 «για κάθε Δημοτική και Τοπική Κοινότητα την χρέωση μόνο του παγίου ύδρευσης» ακυρώθηκε από το Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης καθώς δεν αποδέχθηκε τις «εξαιρετικές περιπτώσεις» που επικαλείται το ΔΣ.

Η αιτιολόγηση ανέφερε «Λόγω της έλλειψης προσωπικού στο ∆ήµο µας, καθώς ο ένας υδραυλικός µας απεβίωσε µέσα στο 2017 και ο άλλος είναι σε αναρρωτική άδεια λόγω σοβαρού προβλήµατος υγείας και αδυναµία αναπλήρωσής τους, δεν ήταν εφικτό να υπάρχουν µετρήσεις και προτείνω να εισηγηθούµε την έκδοση λογαριασµών ύδρευσης για το 2017 µε χρέωση µόνο παγίων».

Κατά της απόφασης αυτής χωρεί προσφυγή ενώπιον της Ειδικής Επιτροπής του άρθρου 152 του ν. 3463/2006 (Κ.Δ.Κ.), εντός της προβλεπόμενης από τις διατάξεις προθεσμίες.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση