Καιρός: Συνεχίζει τα παιχνίδια του – Πότε έρχονται ξανά καταιγίδες

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 26 Μαΐου 2018 09:39 Καιρός: Συνεχίζει τα παιχνίδια του – Πότε έρχονται ξανά καταιγίδες

Ιδιαίτερα άστατος αποδεικνύεται ο καιρός στη χώρα το τελευταίο διάστημα, με σημαντικές μεταβολές από ώρα σε ώρα κι από περιοχή σε περιοχή.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, αφενός να μην είσαι σίγουρος για το πότε θα βρέξει, αλλά ούτε για πόσο.

Οι καταιγίδες πάντως και τα πρόσκαιρα έντονα φαινόμενα είναι συνηθισμένα ειδικά την Άνοιξη, ωστόσο φαίνεται ότι αυτή η αστάθεια θα διατηρηθεί όλο το εορταστικό τριήμερο.

Μάλιστα την Κυριακή οι καταιγίδες επιστρέφουν στην περιοχή της Ανατολικής Στερεάς και φυσικά στη Φθιώτιδα, όπου δεν αποκλείεται να είναι και έντονες ειδικά στη Βόρεια και δυτική.

Γενική πρόβλεψη

Για το Σάββατο 26/05 στο Αιγαίο και την Θράκη αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους με ασθενείς τοπικές βροχές οι οποίες στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο θα είναι ισχυρότερες και πιθανώς να συνοδεύονται από καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος καιρός, όμως το μεσημέρι και απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά κύριο λόγο στα δυτικά και βόρεια.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς, με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία όπου θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς, στα κεντρικά από 18 έως 31, στα νότια από 18 έως 29, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 29, στα νησιά του Αιγαίου από 19 έως 29 και στην Κρήτη από 16 έως 25.

Παρόμοια θα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού και την Κυριακή 27/05, με νεφώσεις κατά περιόδους στο Αιγαίο, τη Θράκη και την Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο με τοπικές βροχές ενώ καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν στην Ανατολική Στερεά, το Νοτιοανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη. Στην  υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα συνεχίσουν να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια με το Σάββατο επίπεδα.

Τέλος, τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος (28/05), αρχικά αναμένονται τοπικές νεφώσεις σε όλη τη χώρα με λίγες ασθενείς βροχές τοπικού χαρακτήρα, όμως το μεσημέρι και απόγευμα οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και οι βροχές θα αυξηθούν και θα ενισχυθούν ενώ θα εκδηλωθούν και καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οi βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα συνεχίσουν να πνέουν φτάνοντας τοπικά τα 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Με πληροφορίες από Meteo.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση