ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται ζελεδάκια - Κίνδυνος πνιγμού

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 07 Ιουλίου 2023 15:49 ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται ζελεδάκια - Κίνδυνος πνιγμού

Ο ΕΦΕΤ ανακοίνωσε ότι ανακαλούνται ζελεδάκια σε σχήμα ράβδου.

Όπως αναφέρει η σχετική ενημέρωση του ΕΦΕΤ, ύστερα από ενημέρωση μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), για τη διακίνηση στην Ελλάδα, στα ζελεδάκια “Speshow Assorted Jelly Straws” από την ολλανδική εταιρεία “Beagley Copperman B.V.”, εντοπίστηκαν τα πρόσθετα κόμμι χαρουπιού (Ε407) και καραγενάνη (E410).

Τα εν λόγω πρόσθετα δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται σε ζελεδάκια, διότι η παρουσία τους στα συγκεκριμένα τρόφιμα δημιουργούν κατά την κατανάλωσή τους συνθήκες ενδεχόμενου πνιγμού.

O ΕΦΕΤ ζήτησε την ανάκληση/απόσυρση των εν λόγω προϊόντων, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί αυτά τα προϊόντα, να μην τα καταναλώσουν.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση