Τα 10 τρόφιμα που πρέπει να τρώτε το φθινόπωρο για να βελτιώσετε την υγεία σας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2023 12:59 Τα 10 τρόφιμα που πρέπει να τρώτε το φθινόπωρο για να βελτιώσετε την υγεία σας

Καθώς ο καιρός αλλάζει, καλό είναι να καταναλώνετε τρόφιμα εποχής που συμβάλλουν στην διατήρηση της καλής υγείας του οργανισμού. Άλλωστε, δεν είναι μυστικό ότι μια υγιεινή διατροφή μπορεί να σας προστατέψει από μια σειρά προβλημάτων υγείας, από την υψηλή χοληστερόλη μέχρι τον διαβήτη.

Αυτά είναι τα 10 “εξαιρετικά” θρεπτικά τρόφιμα εποχής

  • Κολοκύθα
  • Γλυκοπατάτες
  • Μήλα
  • Αχλάδια
  • Λαχανάκια Βρυξελλών
  • Κουνουπίδι
  • Τσάι Βοτάνων
  • Ξηροί καρποί
  • Κανέλα
  • Άπαχες πρωτεΐνες

Κολοκύθα

Βασικό συστατικό της γιορτής του Halloween, η κολοκύθα είναι πολλά περισσότερα από ένα απλό διακοσμητικό. Είναι πλούσια σε βιταμίνες και φυτικές ίνες, είναι εύπεπτη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συστατικό σε διάφορα γεύματα, από σούπες μέχρι ψητές φέτες κολοκύθας.

Γλυκοπατάτες

Το αγαπημένο λαχανικό εποχής επίσης μια καλή πηγή φυτικών ινών, βιταμινών και μετάλλων Μπορείτε να τις λιώνετε, να τις ψήσετε ή τις πολτοποιήσετε. Είναι μια νόστιμη πηγή ενέργειας που ταιριάζει με τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες όπως με το κρέας ή το κοτόπουλο.

Μήλα

Ως μια πηγή ισχυρών αντιοξειδωτικών, το μήλο μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τη χοληστερίνη και την αρτηριακή σας πίεση υπό έλεγχο, προστατεύοντας την υγεία της καρδιάς σας.

Τα αγαπημένα φρούτα εποχής αποτελούν ένα νόστιμο σνακ, ενώ μπορούν να μετατραπούν σε ένα νόστιμο crumble.

Αχλάδια

Ευτυχώς, για όσους δεν αρέσουν πολύ τα μήλα, τα αχλάδια έχουν παρόμοιες θρεπτικές ιδιότητες.

Λαχανάκια Βρυξελλών

Τα μικρά πράσινα λαχανικά είναι πλούσια σε βιταμίνες, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά και μπορούν να καταναλωθούν όλο το χρόνο. Με όποιο τρόπο και αν τα μαγειρέψετε, μπορούν επίσης, να βοηθήσουν και στην πρόληψη του καρκίνου.

Κουνουπίδι

Πλούσιο σε βιταμίνες C, K και φυλλικό οξύ, το κουνουπίδι μπορεί να γίνει πουρές ως υποκατάστατο της πατάτας ή να ψηθεί προσδίδοντας μοναδική γεύση στα φαγητά σας.

Τσάι Βοτάνων

Εκτός από ένα παραδοσιακό φλιτζάνι τσάι, τα αφεψήματα βοτάνων, όπως το χαμομήλι, μπορούν να σας ζεστάνουν και να αυξήσουν το προσδόκιμο ζωής.

Ξηροί καρποί

Είτε τους προσθέσετε στο κουάκερ σας είτε τους απολαμβάνετε ως σνακ, οι ξηροί καρποί προσφέρουν περισσότερα από μια τραγανή μπουκιά. Πλούσιοι σε υγιεινά λιπαρά και πρωτεΐνες, οι μικροί αυτοί καρποί μπορούν να βοηθήσουν στην διατήρηση της υγείας της καρδιάς σας, μειώνοντας τα επίπεδα χοληστερόλης.

Κανέλα

Χαρακτηριστική για τη γλυκιά αλλά και πικάντικη γεύση της, η κανέλα μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σας.

Άπαχες πρωτεΐνες

Οι άπαχες πρωτεΐνες, όπως η γαλοπούλα, το κοτόπουλο ή ακόμα και το τόφου, είναι διαθέσιμες όλο το χρόνο και μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση της μυικής μάζας στο σώμα.

Πηγή: enikos.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση