Το υποτιμημένο λαχανικό που είναι superfood: 6 οφέλη για την υγεία

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 05 Ιανουαρίου 2024 10:52 Το υποτιμημένο λαχανικό που είναι superfood: 6 οφέλη για την υγεία

Οι ειδικοί προτείνουν πάντα να τρώμε λαχανικά για να παραμείνουμε υγιείς. Το σπανάκι, τα φασόλια και το μπρόκολο συνήθως βρίσκονται στο τραπέζι μας. Ωστόσο ένα λαχανικό που είναι superfood συνήθως λείπει: τα σπαράγγια.

Το συγκεκριμένο λαχανικό είναι μια υπερτροφή, πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα που προσφέρουν πολλά οφέλη για την υγεία. Παρακάτω θα διαβάσετε τα 6 οφέλη των σπαραγγιών στην υγεία.

6 οφέλη για την υγεία

  • Ενισχύει το ανοσοποιητικό
  • Βοηθά στην απώλεια βάρους
  • Προάγουν την υγεία του δέρματος
  • Υποστηρίζουν την υγεία του πεπτικού συστήματος
  • Έχουν διουρητική δράση
  • Έχουν αφροδισιακές ιδιότητες

Ενισχύει το ανοσοποιητικό

Τα σπαράγγια είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες A, C και K και κάλιο, τα οποία είναι απαραίτητα για τον ανθρώπινο οργανισμό. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της συνολικής υγείας, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης του ανοσοποιητικού σας.

Βοηθά στην απώλεια βάρους

Τα σπαράγγια περιέχουν φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στην πέψη και στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Οι φυτικές ίνες σας κάνουν να αισθάνεστε χορτάτοι για περισσότερη ώρα και γι’ αυτό μπορούν να βοηθήσουν με τον έλεγχο του βάρους.

Επιπλέον τα σπαράγγια είναι σχετικά χαμηλά σε θερμίδες, αλλά παρέχουν απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, καθιστώντας τα μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να χάσουν βάρος.

Προάγουν την υγεία του δέρματος

Τα σπαράγγια είναι πηγή αντιοξειδωτικών, τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών στο σώμα. Έτσι μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων ασθενειών και προάγουν την υγεία του δέρματος.

Υποστηρίζουν την υγεία του πεπτικού συστήματος

Οι φυτικές ίνες που βρίσκονται στα σπαράγγια μπορούν να βοηθήσουν στις τακτικές κινήσεις του εντέρου και να προάγουν ένα υγιές έντερο.

Έχουν διουρητική δράση

Τα σπαράγγια έχουν ήπια διουρητική δράση, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην αποβολή του υπερβολικού αλατιού και νερού από το σώμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλότερη αρτηριακή πίεση.

Έχουν αφροδισιακές ιδιότητες

Τα σπαράγγια συνδέονται επίσης συχνά με αφροδισιακές ιδιότητες, αλλά η επίδρασή τους στη σεξουαλική υγεία δεν είναι επιστημονικά αποδεδειγμένη. Η ιδέα ότι τα σπαράγγια θα μπορούσαν να ενισχύσουν τη σεξουαλική απόδοση ή τη λίμπιντο πιθανότατα πηγάζει από την υψηλή περιεκτικότητά τους σε θρεπτικά συστατικά, τα οποία μπορούν να συμβάλουν στη συνολική ευεξία και ζωτικότητα, λέει ο διατροφολόγος, Bhavisha Khuman.

Πώς να τα εντάξετε στην διατροφή σας

Υπάρχουν αρκετοί νόστιμοι τρόποι για να συμπεριλάβετε τα σπαράγγια στη διατροφή σας. Για παράδειγμα μπορείτε να τα μαγειρέψετε στον ατμό ή να τα βράσετε. Εάν προσθέσετε αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο γίνονται ένα υγιεινό συνοδευτικό.

Εάν πάλι σας αρέσουν οι πιο ιδιαίτερες γεύσεις μπορείτε να τα ψήσετε στην σχάρα και θα αποκτήσουν μία πιο καπνιστή γεύση. Μην ξεχάσετε να βάλετε ελαιόλαδο πριν τα τοποθετήσετε στην σχάρα.

Πηγή: FOXreport.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση