Πίεση: Τι θα συμβεί αν τρώμε ένα κουταλάκι αλάτι λιγότερο την ημέρα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 05 Ιανουαρίου 2024 14:52 Πίεση: Τι θα συμβεί αν τρώμε ένα κουταλάκι αλάτι λιγότερο την ημέρα

Δίνει νοστιμιά και έτσι η κατανάλωσή του ξεφεύγει συχνά από το μέτρο. Φαίνεται όμως πως μόλις ένα κουταλάκι λιγότερο αλάτι μπορεί να κρατήσει μακριά τη μεγαλύτερη απειλή για την καρδιά

Σημαντική πτώση στις τιμές της αρτηριακής πίεσης θα παρατηρήσουν όσοι αποφασίσουν να μειώσουν κατά ένα κουταλάκι το αλάτι που καταναλώνουν ημερησίως. Σύμφωνα με την έρευνα που παρουσιάστηκε στο συνέδριο Scientific Sessions 2023 της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας και δημοσιεύεται στο Journal of the American Medical Association, πρόκειται για κίνηση αποτελεσματική και ανεξάρτητη από το αν ακολουθείται αντιϋπερτασική αγωγή.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής ερευνητή Deepak Gupta, Αναπληρωτή Καθηγητή Ιατρικής στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Vanderbilt στις ΗΠΑ, η μείωση της συστολικής αρτηριακής πίεσης (μεγάλη) κατά περίπου 6 μονάδες (χιλιοστά της στήλης υδραργύρου/mm Hg) που πέτυχαν οι συμμετέχοντες με τη διατροφική παρέμβαση ήταν συγκρίσιμη με τα αποτελέσματα ενός ευρέως χρησιμοποιούμενο φαρμάκου εκλογής για την υπέρταση.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση