Πότε πρέπει να πίνουμε νερό; Πριν ή μετά το γεύμα;

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024 15:49 Πότε πρέπει να πίνουμε νερό; Πριν ή μετά το γεύμα;

Το να πίνετε λίγο νερό πριν και κατά τη διάρκεια του φαγητού είναι κακό για εσάς, καθώς η διαδικασία αυτή, μπορεί να διαταράξει την πέψη σας.

Και τι γίνεται με το να πίνετε ενώ τρώτε το φαγητό σας; Το νερό και τα άλλα υγρά βοηθούν στη διάσπαση της τροφής, ώστε το σώμα να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά με τον κατάλληλο τρόπο. Όχι μόνο αυτό, το νερό μαλακώνει επίσης τα κόπρανα και με τη σειρά του, θα μπορέσετε να κρατήσετε τη δυσκοιλιότητα μακριά. Θα είστε επίσης σε θέση να αντιμετωπίσετε το φούσκωμα. Και αυτό θα βοηθήσει επίσης περαιτέρω στην πέψη.

«Η κατανάλωση νερού πριν από το φαγητό μπορεί να διευκολύνει τη διαδικασία της πέψης», σύμφωνα με τον ιατρό, γαστρεντερολόγο στη  Mayo Clinic, Michael F. Picco .

Επίσης, καλό είναι να θυμάστε ότι εάν αισθάνεστε διψασμένοι, είστε ήδη αφυδατωμένοι, εξηγεί ο Picco.

Ο καλύτερος τρόπος για να το προλάβετε είναι να καλύπτετε τις καθημερινές ανάγκες ενυδάτωσης, οι οποίες ανέρχονται για τις γυναίκες στα 2,7 λίτρα νερού και για τους άνδρες στα 3,7 λίτρα.

Προσπαθήστε να πίνετε περισσότερο νερό αν βρίσκεστε για πολλή ώρα στον ήλιο ή αθλείστε.

Πρακτικές συμβουλές για επαρκή κατανάλωση νερού:

 Έχετε πάντα μαζί σας νερό διαθέσιμο

Χρησιμοποιείστε ένα παγούρι αντί για πλαστικό μπουκάλι που είναι βλαβερό για το περιβάλλον και δεν πρέπει να ξαναγεμίζεται.

Επιπλέον, το παγούρι είναι πιο εύχρηστο σε σχέση με τα απλά ποτήρια, τα οποία πρέπει να γεμίζετε συνεχώς.

Μπορείτε να αρωματίσετε το νερό με φρούτα, λαχανικά και μυρωδικά για να σας είναι πιο ευχάριστη η κατανάλωσή του.

Για παράδειγμα, αρωματίστε το νερό με φράουλες και δυόσμο ή λεμόνι και αγγούρι ή μήλο και κανέλα.

Προσαρμόστε την κατανάλωση με βάση τις εκάστοτε ανάγκες σας

Για παράδειγμα, το καλοκαίρι λόγω θερμοκρασίας ή όταν αθλούμαστε έχουμε αυξημένες ανάγκες.

Παρακολουθήστε την κατανάλωση νερού που κάνετε. Τα παγούρια και τα θερμός είναι πολύ εξυπηρετικά για την χρήση αυτή, καθώς ανάλογα με το μέγεθος μπορείτε να βάλετε στόχο να καταναλώσετε π.χ. 2 ή 3 τέτοια παγούρια μέσα στην ημέρα.

Εάν αυτή την στιγμή δεν καταναλώνετε επαρκείς ποσότητες υγρών, τότε προσπαθήστε να αυξήσετε σταδιακά την ημερήσια κατανάλωσή σας.

Ξεκινήστε π.χ. προσθέτοντας 1 ποτήρι κάθε 3-4 μέρες επιπλέον της κατανάλωσης που ήδη κάνετε.

Η επαρκής κατανάλωση υγρών και συγκεκριμένα νερού είναι απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού.

Προτιμήστε το νερό έναντι των υπολοίπων αφεψημάτων και καταναλώστε ποσότητα ανάλογη με τις ανάγκες του οργανισμού σας. Σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε κάποια ειδική κλινική συνθήκη που επηρεάζει και την κατανάλωση νερού, απευθυνθείτε στον θεράποντα ιατρό και τον κλινικό διαιτολόγο για εξατομικευμένες οδηγίες.

Πηγή: healthstories.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση