• Εκτύπωση

Απ.Γκλέτσος:"Δεν θα φυγομαχήσω..."



Ανακοίνωση του Απόστολου Γκλέτσου με υπονοούμενα και πολλούς αποδέκτες...

<<Θα συνεχίσω να μάχομαι για το αυτονόητο, που δεν είναι άλλο από το καλύτερο αύριο αυτού του τόπου και δεν θα φυγομαχήσω>>, τονίζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο Απόστολος Γκλέτσος. Αναφέρει επίσης ότι δεν είναι αρκετά μυημένος σε μικροπολιτικά τεχνάσματα και ότι ελπίζει, η απουσία ορισμένων δημοτικών συμβούλων από κρίσιμες συνεδριάσεις να μην είναι σκόπιμη...

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης του Δημάρχου Στυλίδας:

Με αφορμή τη συνεδρίαση του Δ.Σ. την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011, κατά τη διάρκεια του οποίου ελήφθη η απόφαση για το θέμα της δημιουργίας εργοστασίου επεξεργασίας λυμάτων ελαιοτριβείων θα ήθελα να διατυπώσω κάποιες σκέψεις αλλά και διαπιστώσεις μου.

Όπως και προγραμματικά δεσμευτήκαμε θεώρησα ότι έπρεπε να δράσουμε άμεσα για να υλοποιήσουμε κάποια σημαντικά και ζωτικά για την περιοχή μας έργα.

Το πρώτο βήμα έγινε πριν τέσσερις περίπου μήνες όταν κερδίσαμε με τον αγώνα όλων μας την κατασκευή των παραδρομών στα διόδια Πελασγίας, έτσι ώστε όλοι οι δημότες μας σε λίγο καιρό να έχουν ελεύθερη οδική πρόσβαση σε όλο το δήμο.

Ένα έργο η αξία του οποίου αγγίζει συνολικά τα 3.000.000 Ευρώ ( απαλλοτριώσεις, κατασκευή).

Το δεύτερο βήμα έγινε πριν δυόμιση μήνες περίπου όπου καταφέραμε μετά από είκοσι χρόνια να δώσουμε λύση στον βιολογικό καθαρισμό της πόλης της Στυλίδας συνδέοντας την αποχέτευση της Στυλίδας μέσω αγωγού με τον βιολογικό καθαρισμό της Λαμίας ( ένα έργο η αξία του οποίου αγγίζει τα 13.000.000 Ευρώ. Περιλαμβάνετε η κατασκευή του υπολοίπου 60 τοις εκατό της αποχέτευσης της πόλης της Στυλίδας και ο αγωγός σύνδεσης με τον ΒΙΟ.ΚΑ.Λ. )

Ταυτόχρονα προωθήσαμε τον βιολογικό καθαρισμό σε όλο το παραλιακό μέτωπο μέχρι και την Γλύφα ( επένδυση αξίας περίπου 20.000.000 Ευρώ.)

Το τρίτο βήμα ήταν η επένδυση 31.000.000 Ευρώ για την δημιουργία στα όρια του δήμου μας, εργοστασίου διαχείρισης των λυμάτων ελαιοτριβείων. Είναι μία επένδυση η οποία θα έλυνε το πολύ μεγάλο πρόβλημα της μόλυνσης του περιβάλλοντος , το μεγάλο κόστος της διαχείρισης των λυμάτων που θα έπρεπε να κάνει ο κάθε ιδιοκτήτης ελαιοτριβείου (γεγονός που θα ανέβαζε εξαιρετικά το κόστος παραγωγής ελαιολάδου) αλλά και θα δημιουργούσε περισσότερες από 50 θέσεις εργασίας. Σχετικά με αυτό το θέμα είχαν προηγηθεί αρκετές ενημερωτικές και διερευνητικές συναντήσεις με όλους τους δημοτικούς συμβούλους , φορείς και κατοίκους των περιοχών του δήμου μας. Θεωρούσαμε ότι το έργο αυτό μόνο θετικά θα μπορούσε να επηρεάσει το δήμο μας λύνοντας τα προαναφερόμενα ουσιώδη προβλήματα.

Με δεδομένα όλα αυτά δεν θα μπορούσα να διανοηθώ ότι ερχόμενο το θέμα στο Δ.Σ. θα συναντούσα αντιρρήσεις , ενστάσεις, επιφυλάξεις έως και απορριπτικές συμπεριφορές από την αντιπολίτευση και όχι μόνο. Είναι γεγονός ότι η στάση αυτή με εξέπληξε και με δυσαρέστησε, κυρίως διότι δεν υπήρχε καμιά τεκμηριωμένη αντιπρόταση. Όλοι συμφωνούσαμε στο αναγκαίο και απολύτως θετικό του εγχειρήματος. Είναι επίσης γεγονός ότι στα όποια μικροπολιτικά τεχνάσματα δεν είμαι αρκετά μυημένος , ώστε να αντιδράσω με άλλου τύπου διαδικαστική ευελιξία. Θεώρησα ότι για το όλο θέμα θα έπρεπε να μετρήσει και η γνώμη των προέδρων όλων των Δημ. Και Τοπ. Κοινοτήτων ως εκπροσώπων των δημοτών μας.

Με το ίδιο πνεύμα και ο πρόεδρος του Δ.Σ. ενεργώντας, προχώρησε στην ψηφοφορία. Μια ακόμη σοβαρή διαπίστωση είναι ότι από τα κρίσιμα Δ.Σ. απουσιάζουν ( όχι σκόπιμα θέλω να ελπίζω) κάποιοι Δημ. Σύμβουλοι. Η απουσία αυτών επηρεάζει καταλυτικά και αρνητικά το αποτέλεσμα.

Το γεγονός αυτό με λυπεί ιδιαίτερα και με προβληματίζει σχετικά με τη δυνατότητα του δήμου να υλοποιήσει το πρόγραμμά του και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Στους αγώνες για την ανάπτυξη του δήμου μας δεν θα φυγομαχήσω και θα συνεχίσω να μάχομαι για το αυτονόητο που δεν είναι άλλο από το καλύτερο αύριο αυτού του τόπου.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΛΕΤΣΟΣ




Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB