• Εκτύπωση

Μεσαίωνας ΙΙ: Τα ελληνικά γράμματα θα δώσουν τη λύση (του Δημ. Κολτσίδα)


"Η τέχνη είναι μια υπέρτατη μορφή διακήρυξης της ανεξαρτησίας μας" - Αλέκος Κοντόπουλος


Μεσαίωνας χτές , Μεσαίωνας σήμερα και αύριο. Τον διαβάσαμε , τον ζήσαμε ,τον αισθανόμαστε καθημερινά σαν άνθρωποι ,σαν πολίτες και σαν καλλιτέχνες συνεχώς και αδιαλείπτως. Προκαταλήψεις- αμάθεια -ανηθικότητα -προλήψεις-διαφθορά και αμαρτία.

Ο homo universalis (ο ολοκληρωμένος άνθρωπος),η μήτρα δηλαδή του ευρωπαϊκού πολιτισμού απεδείχθη ανεπαρκής , ατελής και οι θέσεις του, κοινωνικά- πολιτικά ατελέσφορες.

Πρέπει , λοιπόν να υιοθετήσουμε μια νέα αισιόδοξη ελληνική, ευρωπαϊκή προοπτική , μια ενεργητική πολιτική από ανθρώπους για ανθρώπους, μια πανανθρώπινη πνευματικότητα και να απελευθερωθούμε από τον ''ΑΙΜΟΣΤΑΓΗ ΥΛΙΣΜΟ '' και ΤΟΝ ΑΔΗΦΑΓΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ.

Προτείνω, λοιπόν την ''ΚΟΙΝΟΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ'' μια επιστροφή στην ελληνικότητα , μετά από μια αυτογνωσία - λογοδοσία - κάθαρση .Την δεκαετία του 2000 στην Ελλάδα ζήσαμε την άλωση της ελληνικότητας, την καταστροφή της ελληνικής διανόησης , το τέλος του ΥΠΕΡΟΧΟΥ μετακατοχικού διαλογισμού.
Ζήσαμε την αναζήτηση μιας καπιταλιστικής υστερίας, τον παρασιτικό καταναλωτισμό, τον βαλκανικό σουρεαλισμό και την πελατειακή , πολιτική υποδούλωση.
Από σήμερα και πέρα τί ? Η νέα "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΠΟΛΙΤΕΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ''. Μια παγκόσμια κοινότητα που θα ξαναμελετήσει, θα διαφυλάξει και θα καλλιεργήσει τα ''ελληνικά γράμματα'' και θα προωθήσει τις νέες ιδέες ''την νέα ελληνικότητα ,τον νέο ευρωπαϊκό - παγκόσμιο πολιτισμό. Εξ άλλου τούτος ο τόπος ανέκαθεν διέθετε ήλιο - φως και ιδέες '' και ακόμα πέτρα - θάλασσα και τέχνες''

Με άλλα λόγια ο Μεσαίωνας για την Ελλάδα είτε από Ανατολάς είτε από Δυσμάς θα συνεχίζεται…αλλα εως ποτε
.
ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΤΕΛΟΣ ! Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΠΙΖΗΣΕΙ.
Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΗΤΑΝ ,ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΟΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΟΥ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ .ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΘΑ ΔΟΣΟΥΝ ΞΑΝΑ ΤΗ ΛΥΣΗ .


ΔΗΜ. ΚΟΛΤΣΙΔΑΣ
ΖΩΓΡΑΦΟΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  &  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
http://artcenterkoltsidas.blogspot.gr





Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB