Στον «αέρα» η διεξαγωγή του Super Cup της Euroleague στο Άμπου Ντάμπι που συμμετέχει ο Ολυμπιακός - Πιθανή η αναβολή
O βαθμός επικινδυνότητας στην ευρύτερη περιοχή με την εμπόλεμη κατάσταση που επικρατεί δημιουργεί ανησυχία για το αν είναι εφικτό να διεξαχθεί κανονικά το Super Cup της Euroleague.
Μεγάλα ερωτηματικά έχουν προκύψει γύρω από τη διεξαγωγή του πρώτου Super Cup της Euroleague στο Άμπου Ντάμπι στο οποίο συμμετέχει ο Ολυμπιακός, καθώς η αυξημένη ένταση και τα ζητήματα ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία στις ομάδες, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.
Η διοργάνωση είναι προγραμματισμένη για τις 18 και 19 Σεπτεμβρίου στην «Etihad Arena», με τη συμμετοχή του πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακού, της Φενερμπαχτσέ, της Ρεάλ Μαδρίτης και της Dubai BC. Ωστόσο, σχεδόν δύο εβδομάδες πριν από το πρώτο τζάμπολ, όλα τα ενδεχόμενα φαίνεται πως παραμένουν ανοιχτά.
Ανησυχία για το Super Cup της Euroleague
Η Euroleague είχε ανακοινώσει στις 29 Ιουλίου ότι το παρθενικό Super Cup της διοργάνωσης θα φιλοξενηθεί στο Άμπου Ντάμπι, ωστόσο από την πρώτη στιγμή υπήρχαν προβληματισμοί εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή.
Οι τελευταίες εξελίξεις και οι νέες επιθέσεις του Ιράν με drones έχουν αυξήσει ακόμη περισσότερο την ανησυχία, φέρνοντας πλέον τη διεξαγωγή του τουρνουά στο προσκήνιο ως ζήτημα πρωτίστως ασφάλειας.
Οι τέσσερις ομάδες παρακολουθούν στενά την κατάσταση, καθώς το θέμα αφορά όχι μόνο τους παίκτες και τα επιτελεία τους, αλλά και τους φιλάθλους και όλους όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για τη διοργάνωση.
Σενάριο αναβολής δύο εβδομάδες πριν από το τζάμπολ
Σε οργανωτικό επίπεδο, οι προετοιμασίες για το Super Cup έχουν προχωρήσει κανονικά. Το πρόβλημα, ωστόσο, δεν αφορά πλέον την ετοιμότητα των διοργανωτών, αλλά τις συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή.
Με περίπου δύο εβδομάδες να απομένουν μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου, το ενδεχόμενο αναβολής του Super Cup δεν μπορεί να αποκλειστεί, εφόσον η κατάσταση επιδεινωθεί. Το επίπεδο επικινδυνότητας βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο «3», κάτι που έχει οδηγήσει αρκετές χώρες να συστήνουν αυξημένη προσοχή και επανεξέταση μη απαραίτητων ταξιδιών προς την περιοχή.
Εφόσον το επίπεδο ανέβει στο «4» (στο επίπεδο 4, οι Αμερικανοί συνιστούν στους υπηκόους να μην ταξιδέψουν, γιατι μπορεί να γίνουν στόχοι τρομοκρατικών επιθέσεων), είναι πιθανό να δημιουργηθούν ακόμη μεγαλύτερα εμπόδια στις μετακινήσεις των εμπλεκομένων, εξέλιξη που θα μπορούσε να οδηγήσει τελικά στην αναβολή της διοργάνωσης.
Δεν προλαβαίνει να αλλάξει έδρα η Euroleague
Το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί το Super Cup σε διαφορετική πόλη είχε εξεταστεί πριν από μερικούς μήνες, με τη Βαλένθια και την Κωνσταντινούπολη να βρίσκονται μεταξύ των πιθανών επιλογών.
Στη δεδομένη χρονική στιγμή, όμως, η μεταφορά της διοργάνωσης σε άλλη έδρα θεωρείται εξαιρετικά δύσκολη έως μη ρεαλιστική. Ο χρόνος που απομένει δεν επαρκεί για να στηθεί από την αρχή ένα event τέτοιου μεγέθους σε διαφορετική χώρα.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Η ΑΕΚ «υποκλίθηκε» στους οπαδούς της: «Η ομάδα 680 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα αλλά στην έδρα της»
Η ανάρτηση της ΑΕΚ για τους οπαδούς της, μετά το παιχνίδι στην Καβάλα
ΕΠΣ Φθιώτιδας: Προπονήσεις για την Εθνική Ομάδα Γυναικών
Στο γήπεδο Γαλανέικων…
Παναθηναϊκός: Με Ουναΐ, Λούζα και Κάνγκουα η ευρωπαϊκή λίστα του τριφυλλιού για το Conference League
Ο Νίστρουπ άφησε εκτός λίστας τους Τσιριβέγια και Τσάβες.
Ο Κωνσταντής Τζολάκης υποψήφιος για παίκτης του μήνα στην Premier League
Οι δύο απίστευτες εμφανίσεις του Έλληνα τερματοφύλακα έχουν τρελάνει κόσμο στην Αγγλία.
Ο Έντιν Τζέκο αποσύρεται από την Εθνική Βοσνίας – Κόντρα στη Σουηδία το τελευταίο του ματς
Τέλος εποχής για τον Έντιν Τζέκο που αποσύρεται από την Εθνική του ομάδα μετά από 19 χρόνια