Αντιμέτωποι με βαριές ποινές οι 9 συλληφθέντες ως διακινητές στο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου - Αιγύπτιοι από 20 μέχρι 40 ετών οι κατηγορούμενοι
Στην εισαγγελία Καλαμάτας, όπου τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες οδηγήθηκαν οι 9 συλληφθέντες που κατηγορούνται ως διακινητές των εκατοντάδων μεταναστών του σκάφους που βυθίστηκε σε διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου.
Οι κατηγορούμενοι είναι από την Αίγυπτο (ηλικίας 26, 21, 40, 36, 32, 26, 22, 29 και 20 ετών), αποτελούσαν πλήρωμα του πλοίου και είχαν διακριτούς ρόλους στη μεταφορά των υπολοίπων μεταναστών που επέβαιναν στο σκάφος που ναυάγησε ανοιχτά της Πύλου.
Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για παράνομη είσοδο στη χώρα, παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, κατά παράβαση του Ν. 3386/2005 και του Ν. 4251/2014, καθώς επίσης και των άρθρων 187 (εγκληματική οργάνωση), 277 (πρόκληση ναυαγίου), 302 (ανθρωποκτονία από αμέλεια) και 306 (έκθεση ζωής σε κίνδυνο) του Ποινικού Κώδικα.
Οι συλληφθέντες ζήτησαν προθεσμία να απολογηθούν τη Δευτέρα. Οχτώ από αυτούς κρατούνται στο αστυνομικό τμήματα Καλαμάτας, ενώ ο ένας νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο.
Στο μεταξύ, συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή όπου σημειώθηκε το ναυάγιο του αλιευτικού σκάφους με έως τώρα 78 νεκρούς και 104 διασώσεις.
Στο σημείο των ερευνών επιχειρούν μία φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού ένα ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού και τρία παραπλέοντα πλοία.
Άκαρπες οι έρευνες
Την ίδια ώρα παραμένουν άκαρπες οι έρευνες για να βρεθούν κι άλλοι μετανάστες.
Μία φρεγάτα και 9 παραπλέοντα σκάφη χτένιζαν όλη τη νύχτα την περιοχή, ωστόσο δε βρέθηκε ούτε ζωντανός ούτε νεκρός μετανάστης, ούτε κάποια σορός έχει ξεβραστεί σε περιοχή κοντά στην Πύλο. Οι καιρικές συνθήκες ήταν πιο δύσκολες σε σχέση με το προηγούμενο βράδυ.
Όσο περνούν οι ώρες οι ελπίδες λιγοστεύουν για επιζώντες, αφού το ναυάγιο έγινε στο πιο βαθύ σημείο της Μεσογείου και είναι πολλές οι μαρτυρίες που αναφέρουν πως πολλούς πιθανότατα το σκάφος τους πήρε μαζί του στον βυθό.
Οι πρώτες εκτιμήσεις για τους αγνοούμενους είναι σοκαριστικές, αφού κάνουν λόγο για 568 αγνοούμενους. Υπενθυμίζεται πως 104 έχουν διασωθεί και έχουν ανασυρθεί 78 νεκροί.
Η τρομακτική αυτή εκτίμηση για το ναυάγιο στην Πύλο βασίζεται σε αναφορές επιζώντων, από τις αναζητήσεις οικείων αλλά και από τις πρώτες πληροφορίες από τους συλληφθέντες δουλεμπόρους.
Αν ο αριθμός των αγνοουμένων επιβεβαιωθεί ότι είναι 568, τότε αυτό θα σημαίνει πως στο μοιραίο σκάφος επέβαιναν συνολικά 750 άνθρωποι. Τον ίδιο αριθμό έδωσε και η Alarm Phone και επιβεβαίωνε μήνυμα επιζώντα που δημοσίευσε η ΕΡΤ.
Μέχρι τώρα οι Αρχές έχουν προχωρήσει σε εννιά συλλήψειςΑιγυπτίων, οι οποίοι κατηγορούνται για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και πρόκληση ναυαγίου.
Άμεσα αναμένεται η μεταγωγή τους στον εισαγγελέα για να τους ασκηθεί ποινική δίωξη. Σύμφωνα με πληροφορίες είχαν σελίδα στο ίντερνετ και έβρισκαν εκεί τους πελάτες, χρεώνοντάς τους «ταρίφα» από 4.000 έως 6.000 ευρώ το κόστος ανά άτομο. Μεταξύ των ατόμων που συνελήφθησαν, πιθανότατα είναι και ο καπετάνιος του πλοίου.
πηγή: newsit.gr
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Νέα Ιωνία: Έσπασαν τις τζαμαρίες, έριξαν εύφλεκτο υγρό και πυρπόλησαν την καφετέρια -Τα σενάρια που εξετάζει η ΕΛΑΣ για την επίθεση
Τα κίνητρα των δραστών που πυρπόλησαν την καφετέρια στη Νέα Ιωνία εξετάζουν οι άνδρες του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών του Ελληνικού FBI.
Αίτημα αποφυλάκισης κατέθεσε ο Ιταλός που κατηγορείται για το διπλό φονικό στο Αίγιο
Η 54χρονη μητέρα και ο 26χρονος γιος είχαν εντοπιστεί νεκροί στο σπίτι με τον 65χρονο να αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή
Ιδιωτική κλινική στη Θεσσαλονίκη έκανε χημειοθεραπείες, δίχως να έχει άδεια, ακόμη και σε ασθενείς χωρίς κακοήθεια!
Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας στέλνει την υπόθεση στον Εισαγγελέα Εφετών - Η επιτροπή ελέγχου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είχε ζητήσει την οριστική διακοπή λειτουργίας της κλινικής και την αφαίρεση της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας
Έντεκα άτομα βρίσκονταν στο ιατρείο την ώρα της πλασμαφαίρεσης του Γιώργου Μαζωνάκη, η κόρη των γιατρών κάλεσε το ΕΚΑΒ
Ανάμεσά τους η κόρη των δύο γιατρών και ένας φίλος της – Η νεαρή κοπέλα ήταν εκείνη που κάλεσε το ΕΚΑΒ για τη μεταφορά του τραγουδιστή στο «Ελπίς»
Εντυπωσιακές εικόνες από την αρχαία Μίεζα, εκεί που ο Αριστοτέλης δίδαξε τον Μέγα Αλέξανδρο - Παγκόσμιο ενδιαφέρον για την ανασκαφή
Τα σημαντικά ευρήματα, οι ιστορικές πηγές που ταυτίζουν το συγκρότημα με το Γυμνάσιο του Αριστοτέλη και τα ξένα δημοσιεύματα
Από το διαμέρισμα των ηλικιωμένων η διαρροή που προκάλεσε την φονική έκρηξη στην Πλάκα, στεγανό το κεντρικό δίκτυο σύμφωνα με την ΔΑΕΕ
Οι συσκευές του διαμερίσματος στον δεύτερο όροφο που ήταν συνδεδεμένες στο φυσικό αέριο ήταν τρεις: Μία κουζίνα, ένα τζάκι και ένας καυστήρας νερού - Μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί το ακριβές σημείο της διαρροής