Κολυδάς: Τα φαινόμενα στη Ρόδο θα κρατήσουν μέχρι την Τρίτη - Πως θα κινηθεί η κακοκαιρία στην χώρα
Ο Θοδωρής Κολυδάς αναφέρθηκε σχετικά με την κακοκαιρία που έχει σαρώσει τη Ρόδο, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει το νησί. Ειδικότερα, ο διευθυντής της ΕΜΥ, τόνισε στον τηλεοπτικό σταθμό Star, ότι η κακοκαιρία στη Ρόδο, θα διατηρηθεί μέχρι και το πρωί της Τρίτης. Θα διατηρηθεί η κακοκαιρία στην Ρόδο Σύμφωνα με τον κ. Κολυδά, ο μηχανισμός […]
Ο Θοδωρής Κολυδάς αναφέρθηκε σχετικά με την κακοκαιρία που έχει σαρώσει τη Ρόδο, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει το νησί.
Ειδικότερα, ο διευθυντής της ΕΜΥ, τόνισε στον τηλεοπτικό σταθμό Star, ότι η κακοκαιρία στη Ρόδο, θα διατηρηθεί μέχρι και το πρωί της Τρίτης.
Θα διατηρηθεί η κακοκαιρία στην Ρόδο
Σύμφωνα με τον κ. Κολυδά, ο μηχανισμός που δημιουργήθηκε αυτή η κατάσταση, ήταν ότι έπνεαν νοτιοανατολικοί άνεμοι συνέχεια στην επιφάνεια, ενώ στην ανώτερη ατμόσφαιρα οι άνεμοι ήταν νοτιοδυτικοί και έτσι σημειώθηκε σύγκλιση των αερίων μαζών με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, να υπάρχει εμμονή μόνο στα βόρεια του νησιού, ουσιαστικά εκεί που ήταν η Ιαλυσός, η πόλη της Ρόδου και το αεροδρόμιο του νησιού.
Αυτό το μοτίβο των ανέμων θα συνεχιστεί, με αποτέλεσμα να διατηρηθούν περίπου οι ίδιες καιρικές συνθήκες μέχρι και την Τρίτη. Τα ύψη βροχής που σημειώθηκαν χθες στην Ρόδο έγιναν μέσα σε διάστημα 12 ωρών, ενώ σήμερα σε διάστημα μόλις 4 ωρών, προστέθηκαν άλλα 140 χιλιοστά βροχής.
Οι περιοχές που θα επηρεάσει η κακοκαιρία
Για σήμερα, εξακολουθεί να διατηρείται η κακοκαιρία στις περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας (στην Χαλκιδική, Πιερία, Ημαθία και Θεσσαλονίκη), καθώς σημειώνονται καταιγίδες, ενώ θα συνεχιστεί το καιρικό μοτίβο τουλάχιστον μέχρι και το πρωί της Δευτέρας. Παράλληλα και στην περιοχή της Θεσσαλίας θα διατηρηθεί η κακοκαιρία μέχρι και τη Δευτέρα.
Επίσης, σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά, από βροχές και καταιγίδες θα επηρεαστούν οι Σποράδες, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου. Επιπρόσθετα η κακοκαιρία θα επηρεάσει τις Κυκλάδες, όπως και την δυτική Πελοπόννησο, αλλά όχι με πολύ έντονα φαινόμενα.
Δείτε βίντεο:
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Δημοσκόπηση Alco: Στις 9,9 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΕΛΑΣ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ – Στο 15,3% οι αναποφάσιστοι
Το 82% δηλώνει ότι τα μέτρα της ΔΕΘ το ωφελούν «λίγο» ή «καθόλου» - Στο 58% όσοι δηλώνουν «καθόλου» ικανοποιημένοι από την κυβερνητική απόδοση
Νέα εποχή από 12 Οκτωβρίου -Οι 6 κλάδοι που θα «χτυπούν» υποχρεωτικά ψηφιακή κάρτα
Σε 500.000 επιπλέον εργαζόμενους και σε δύο φάσεις επεκτείνεται η ψηφιακή κάρτα εργασίας, με την πρώτη φάση να ξεκινά στις 12 Οκτωβρίου 2026.
Γυναικοκτονία στην Ηγουμενίτσα: Έφυγε από το Αιγάλεω για δολοφονήσει την 25χρονη με δέκα μαχαιριές – Νέες αποκαλύψεις
Ο 27χρονος υποστήριξε πως σκότωσε την 25χρονη πρώην σύντροφό του για οικονομικές διαφορές
Γιώργος Μαζωνάκης: «Μυστήριο» με την παράνομη χορήγηση μέθης πριν την πλασμαφαίρεση – Το μήνυμα που «έκαψε» την γιατρό
«Άστα, η γιατρός του έδωσε μέθη» έγραψε σε μήνυμα εργαζόμενη της κλινικής, την ώρα που οι αρχές εξετάζουν όλα τα στοιχεία για την υπόθεση θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη
Συναγερμός για τη φέτα: Τα αποθέματα ίσως δεν βγάλουν τη χρονιά, προς τα 15-16 ευρώ η τιμή
Προβληματισμός στην αγορά για το φθηνότερο λευκό τυρί, δραματική μείωση του πρόβειου γάλακτος και τεράστια ζήτηση από το εξωτερικό για φέτα πιέζουν την αγορά