Γιορτές στη «Χώρα»: Έρχεται η μουσική παράσταση "Το ξύπνημα του Διονύσου"

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2023 10:20 Γιορτές στη «Χώρα»: Έρχεται η μουσική παράσταση "Το ξύπνημα του Διονύσου"

Την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου...

Και φέτος τις γιορτές, στον Τόπο Τεχνών “Χώρα” στα Λελέικα Υπάτης σας περιμένουμε με πολλές εκδηλώσεις για όλες και όλους! Συναυλίες, μουσικές παραστάσεις, κουκλοθέατρα, εκδηλώσεις με αγαπημένους καλλιτέχνες που θα δώσουν σε μικρούς και μεγάλους ακόμα περισσότερους λόγους να ανυπομονούν για τα Χριστούγεννα!

Την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023, μία διονυσιακή παρέα, με τη μουσική παράσταση «Το ξύπνημα του Διονύσου», έρχεται να αναβιώσει τα εκστατικά μυσταγωγικά ανταμώματα που συνέβαιναν για αιώνες σε αυλές, καπηλεία, πλατείες, καφενέδες και ιερούς τόπους στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα έμειναν πίσω από τα φώτα της αστικής κουλτούρας, μέχρι που άρχισαν να ξυπνούν απ´ τον λήθαργο καθώς η σύγχρονη ανάγκη για επιστροφή στη ρίζα δημιούργησε το ρεύμα που γιγαντώνεται και οδηγεί στα μονοπάτια του Διονύσου. Εκεί που γιορτάζονται τα μυστήρια της ανθρώπινης ύπαρξης.

Αρχέγονοι ήχοι από την Μακεδονία, την Ήπειρο, την Θράκη, τα όρη του Αιγαίου και όλες τις γιορτές και τα πανηγύρια που ο κόσμος πετούσε από πάνω του την κοινωνική συμβατικότητα και γινόταν ένα, έρχονται να ξεσηκώσουν την ψυχή μας. Τραγούδια όπως η «Καρότσα», «Απάνω στην τριανταφυλλιά», «Ανάθεμα τον αίτιο», «Ένα βράδυ βγήκε ο Χάρος», «Κοίτα με γλυκιά μου αγάπη», «Γιάννη μου το μαντήλι σου» κ.α. αναβιώνουν στην πρώιμη μορφή τους και μας ταξιδεύουν στις εποχές που η αγάπη και η ανθρώπινη κατανόηση ήταν οι αξίες που πάνω τους έστηναν τα πανηγύρια οι πρόγονοι μας. Γκάιντες, νταχαρέδες, πολυφωνίες και έκσταση από την πιο διονυσιακή παρέα. Μην το χάσετε!

Παίζουν:

Έβελυν Ασουάντ – Τραγούδι

Μάρκος Παύλου – Γκάιντα και φωνητικά

Κώστας Βλαχογιάννης – Νταχαρέ και φωνητικά

Σταύρος Τσουμάνης – Κιθάρα και φωνητικά

Ηχοληψία – Άκης Γκοράκης

Τιμές εισιτηρίων:

Προπώληση: 12 €
Ταμείο: 15 €

Προπώληση / κρατήσεις θέσεων: 22310 51075

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για όλες τις εκδηλώσεις στο xwra.gr

Info:
Γιορτές στη Χώρα: Μουσική παράσταση – Το ξύπνημα του Διονύσου
Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου2023
Ώρα έναρξης 21.30
Τόπος Τεχνών «Χώρα»
Λελέικα Υπάτης, Φθιώτιδα
Τηλ. 2231051075
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.xwra.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση